Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 09:07:00

Задоволено позов прокурора про повернення у державну власність понад 2,3 га землі водного фонду

30.03.2017   07:54

Питання законності використання земель під об’єктами водного фонду постійно перебуває в полі зору органів прокуратури області.

За активної позиції працівників прокуратури задокументовано факт користування фізичною особою - підприємцем земельною ділянкою загальною площею понад 2,3 га з розташованим на ній водним об’єктом для рибогосподарських потреб, яка знаходиться в басейні річки Снов загальнодержавного значення на території Чернігівського району.

Всупереч діючому законодавству договір оренди між райдержадміністрацією та орендарем було укладено без проведення її нормативної грошової оцінки, що призвело до неправильного визначення розміру щорічної орендної плати.

Враховуючи наявність підстав для прокурорського реагування - заподіяння шкоди фінансовим інтересам держави у вигляді ненадходжень коштів до бюджету через неправильний розрахунок орендної плати, прокуратурою області ініційовано визнання недійсним договору оренди земельної ділянки та повернення її в державну власність.

Завдяки принциповій позиції прокурора рішенням господарського суду області від 20.03.2017 позовні вимоги задоволено в повному обсязі.


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

23 квітня: цей день в Україні і світі

23 квітня: цей день в Україні і світі 09:06

ДЕНЬ 790 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 790 RUSSIAN AGRESSION

Віддавав накази на утримання людей в підвалі Ягіднянської школи в якості «живого щита» – судитимуть російського командира

Віддавав накази на утримання людей в підвалі Ягіднянської школи в якості «живого щита» – судитимуть російського командира 17:22

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури у порядку спеціального досудового розслідування направлено до суду обвинувальний акт стосовно військовослужбовця рф, командира зведеного підрозділу за фактами віддання наказів та порушення законів і звичаїв війни (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 438 КК України).

“Весняні ритми” духового оркестру 16:30

“Весняними ритмами” порадував глядачів духовий оркестр Чернігівського обласного філармонійного центру. 21 квітня 2024 року публіка змогла сповна насолодитися новою концертною програмою оркестру під такою назвою.

У Чернігівській області 10 закладів надають медичну допомогу при інсульті

У Чернігівській області 10 закладів надають медичну допомогу при інсульті 12:36

Допомога при гострому мозковому інсульті входить до Програми медичних гарантій, пацієнт із підозрою на інсульт безоплатно отримує всю необхідну діагностику, а у разі підтвердження діагнозу – лікування. У Чернігівській області допомогу при інсульті надають 10 закладів, які мають договір з Національною службою здоров’я України.

Легендарний лікер Jägermeister: як виготовляється та як правильно пити? 12:28

Більше восьмидесяти натуральних компонентів, строго виважена рецептура та понад 80 років історії — все це характеризує один з найвідоміших лікерів у світі, Jägermeister.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини