Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 11:20:09

Визначена перша вулиця, яка буде асфальтуватися за програмою 80/20

17.03.2017   07:35

У Чернігові вулиця Ривкіна (це мікрорайон Півці) стане першою в місті, яка проведе асфальтування спільним коштом бюджету і мешканців по «Програмі розвитку інженерно-транспортної інфраструктури приватного сектора на 2016-2020 роки».

Відповідне рішення за заявою мешканців вулиці прийняте на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради. 

Загальна вартість запланованих робіт - 820 тис грн. Будуть зроблені капітальний ремонт дороги, улаштування з’їздів та пішохідної доріжки.

«Програма розвитку інженерно-транспортної інфраструктури приватного сектора на 2016-2020 роки» була затверджена депутатами  27 жовтня 2016 року на 12 сесії 7 скликання.  Головною метою розробки програми було залучення мешканців приватного сектору до покращення благоустрою та поліпшення умов їх проживання шляхом об'єднання зусиль Чернігівської міської ради та її виконавчих органів з органами самоорганізації населення (ОСН) міста. Виділення коштів з міського бюджету на виконання робіт по благоустрою територій проводиться на умовах співфінансування. А саме: 80% від загальної вартості робіт згідно з проектно-кошторисною документацією - кошти міського бюджету, 20% - власні та залучені кошти ОСН в приватному секторі міста Чернігова. Програмою передбачено, що мешканці приватного сектору, які згодяться на участь у цій програмі на умовах співфінансування, зможуть зробити капітальний ремонт та будівництво доріг, проїздів, мереж зовнішнього освітлення, водопостачання, водовідведення, водовідведення дощових та талих вод.

Для участі в Програмі необхідно виготовити проектно-кошторисну документацію та у встановленому порядку провести її експертизу. А потім надати до УЖКГ міськради заявку на участь у Програмі за підписом керівника ОСН, проектно-кошторисну документацію, оригінали та/або належним чином завірені копії наступних документів:
- свідоцтво про державну реєстрацію ОСН або витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців;
- Положення про ОСН;
- рішення загальних зборів ОСН про участь у Програмі;
- документи, що посвідчують особу та повноваження керівника ОСН (рішення установчих зборів про утворення органів управління та обрання керівника) або іншого представника (рішення загальних зборів, довіреність на представництво інтересів).

Роботи по капітальному ремонту інфраструктури міста, а саме доріг, проїздів, мереж зовнішнього освітлення, водопостачання, водовідведення також проводиться і за повним фінансуванням міського бюджету. Перелік та черговість об`єктів житлово-комунального господарства по капітальному ремонту за бюджетний кошт визначається з огляду на потреби міста і затверджується депутатської комісією. За програмою 20/80 для приватного сектору необхідні роботи (їх види і обсяг) визначаються самими мешканцями і проводяться одразу, позачергово.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини