Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 07:59:14

Затримано 3-х осіб, які здійснювали незаконний збір квітів

07.03.2017   08:16Агенцiя

Загалом, порушниками незаконно зібрано більше 1400 штук рослин. Квіти вилучені у встановленому законодавством порядку.

В ході проведення рейдової перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства та в рамках посилення заходів державного нагляду (контролю) щодо збереження ранньоквітучих об’єктів рослинного світу, державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища, затримано 3-х осіб, які здійснювали незаконний збір квітів Підсніжника білосніжного – виду, занесеного до Червоної Книги України, на території одного з об’єктів природно-заповідного фонду - ботанічного заказника місцевого значення. 
   
На порушників складені адміністративні матеріали та направлені на розгляд до райсуду. Збитки, завдані навколишньому природному середовищу внаслідок незаконного збору червонокнижних первоцвітів становлять більше 87 тис. грн.
   
Враховуючи, те що цей вид підсніжників дуже рідкісний і зростає лише в декількох місцях  області, природним ресурсам  завдано непоправної шкоди, оскільки  квіти були зібрані разом з цибулинками.
   
З боку суб’єкта господарювання, за яким закріплено ботанічний заказник, не проводиться належна охорона червонокнижних видів. Вказаному суб’єкту господарювання видано припис, про забезпечення охорони вищевказаного об’єкту.
   
Державна екологічна інспекція у Чернігівській області вкотре закликає громадян бути свідомими, не знищувати, не паплюжити природу рідного краю, а берегти її для нащадків; не зривати ранньоквітучі рослини, не торгувати ними та не купувати.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.