Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:13:43

Прикордонникам майже 180 разів пропонували хабарі

24.02.2017   10:01Агенцiя

Протидія корупційним проявам була і залишається пріоритетною для Державної прикордонної служби України. Поряд з викриттям не чистих на руку військовослужбовців продовжуються заходи по недопущенню втягування прикордонників у протиправну діяльність. В цих напрямках активно працюють підрозділи внутрішньої безпеки відомства.

хабар

хабар

Один з хабарників був викритий вчора у Києві у ході спільної операції ГУ БКОЗ СБУ, військової прокуратури та внутрішньої безпеки Держприкордонслужби. Військовослужбовець у званні «полковник» за 6 тисяч доларів США разом із спільником мав «посприяти» в проходженні військової служби в прикордонному відомстві однієї особи. Оперативники задокументували отримання офіцером першої суми хабара та затримали відразу після розподілу коштів.

В той же час переважна більшість військовослужбовців відомства не допускають спроб втягнути їх у протиправну діяльність. Лише за добу прикордонники 6 разів відмовлялися від запропонованих громадянами хабарів, а з початку року таких випадків було зафіксовано майже 180.

Зокрема, сьогодні вночі у пункті пропуску «Нові Яриловичі», що на Чернігівщині громадянин Узбекистану запропонував прикордонникам 1400 гривень. За ці кошти 30-річний іноземець планував отримати сприяння в безперешкодному перетині державного кордону слідуючи в Україну. Про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 369 ККУ повідомлено підрозділ Нацполіції в Чернігівській області.


Ще тричі неправомірну вигоду пропонували громадяни в районі проведення АТО перетинаючи лінію розмежування через контрольні пункти «Новотроїцьке», «Гнутове» та «Мар’їнка». Також дві спроби надання хабарів були зафіксовані на Одещині в пунктах пропуску «Градениці» та «Кучурган».

Державна прикордонна служба України звертається до усіх громадян не порушувати чинного законодавства України та не намагатися втягнути у протиправну діяльність співробітників відомства, пропонуючи хабарі за прийняття неправомірних рішень, а у разі вимагання від вас коштів негайно повідомляти на телефон гарячої лінії. Лише спільними зусиллями вдасться подолати таке ганебне явище як корупція.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини