Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 20:00:54

У Коропі реалізують грант для повноцінного розвитку дітей

17.02.2017   15:32

- Проблема мовленнєвих вад у дітей стає все актуальнішою. Батьки все частіше скаржаться, що через дефекти мовлення дитина не хоче брати участь у святах, бо там треба розказувати віршики, чи з неї сміються в школі, - розказує завідуюча Коропським ДНЗ «Дзвіночок» Трейтяк Алла.

Сьогодні на Коропщині, що в Чернігівській області, близько 300 дітей дошкільного віку потребують допомоги в коригуванні мовлення. Донедавна в районі був відсутній логопед для індивідуальної роботи з дітьми. Зараз, завдяки старанням всієї громади, спеціаліст в Коропі вже працює. Він займається не лише з дітками селища, а й з малюками зі всієї громади.

Та виникла інша проблема – кабінет логопеда залишається неоснащеним ні спеціальними меблями, ні  дидактичними матеріалами. А саме це обладнання дозволяє максимально ефективно виконувати вправи та розвивати мовленнєвий апарат.

 Саме тому Трейтяк Алла вирішила взяти участь в конкурсі грантів від благодійного фонду «Майбутнє Чернігівщини». Її проект отримав одноголосну підтримку. Вже зараз на кошти гранту замовлені спеціалізовані меблі з дзеркалами та дидактичні матеріали, котрі використовуватиме логопед на заняттях з дітьми.

Поки в приміщенні, де діти вчитимуться правильній вимові, йде ремонт, тож заняття проводяться в тимчасовій аудиторії. Та вже скоро підопічні молодого фахівця займатимуться в новій, світлій та обладнаній кімнаті.

Це не єдиний позитивний досвід грантової роботи в Коропській громаді, що на Чернігівщині. Окрім проекту по оснащенню логопедичного кабінету, ще два починання отримали гранти від фонду. Невдовзі вони теж почнуть реалізуватися.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини