Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 19:55:36

У Чернігові більше половини свідоцтв про народження дітей тепер видаються прямо в пологовому

15.02.2017   11:31

Зараз у Чернігові понад 60% малюків отримують свідоцтва про народження безпосередньо у пологовому будинку. Це нова послуга органів юстиції, яка на території України вперше запрацювала саме в нашому місті.

Працівник РАЦСу тепер має в пологовому робоче місце, де знаходиться повний день. Батькам дитини треба лише зайти до нього з паспортами і заповнити відповідні документи. Це робоче місце автоматизоване, тобто з документами нікому й нікуди їхати не треба. Внесення даних до загальної системи здійснюється прямо звідти, що дає змогу прямо в пологовому оформити та видати свідоцтво про народження. Швидко, просто, на місці. Батьки, яким у минулі роки «пощастило» стояти за цим свідоцтвом у довгих загальних чергах, одноголосно «за» таку новацію.

Вчора, під час перебування в Чернігові з робочим візитом заступника міністра юстиції Павла Мороза, він та Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко в урочистій обстановці вручили такі свідоцтва безпосередньо в пологовому будинку семи молодим мамам.

“Для батьків дуже важливо з перших хвилин життя новонародженого бути поруч, а не турбуватись про папери. Саме тому Міністерство юстиції запровадило такий зручний  сервіс. Сьогодні у майже 500 закладах охорони здоров’я по всій країні кожен малюк може отримати свій перший документ”, - сказав Павло Мороз у коментарі журналістам з цього приводу.

Також віднедавна в чернігівському пологовому будинку додатково надається і послуга з реєстрації місця проживання новонароджених. Від листопада 2016 року тут  прийнято понад 100 заяв щодо такої реєстрації.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.