Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 11:42:55

Смертельна гра в соціальних мережах: хто з чернігівців у грі. ВІДЕО

15.02.2017   07:43Агенцiя

13 тисяч українців зареєстровані в смертельних спільнотах. Нова гра для підлітків «Синій кит» активно шириться соцмережами. Наразі кіберполіція оприлюднила список учасників цієї спільноти.

«Нещодавно співробітники кіберполіції виявили таку групу до самогубства», – інспектор чернігівського відділу протидії кіберзлочинам Анастасія Дашковська.

Щоб стати учасником «Синього кита», треба оприлюднити в спільності свої дані та місце проживання.

Олена Бровко звернула увагу, що її десятирічна донька з подругою знімають на телефон кімнату. Це й насторожило жінку. «Нащо знімаєте? А вони кажуть: нас попросили. Хто попросив? 01:06 про маму-тата питали», — мама Олена Бровко. Тепер Олена на всі гаджети своєї доньки поставила функцію батьківського контролю. А доньку привчила додавати до списку друзів лише реальних знайомих.

Приділяти більше уваги власним дітям радять і кіберполіцейські. Вони відстежили акаунти учасників ризикових спільнот і помітили, що всі вони – в перехідному підлітковому віці. «Останнім завданням або квестом є онлайн-трансляція суїциду в соціальних мережах», – інспектор чернігівського відділу протидії кіберзлочинам Анастасія Дашковська.

Щоправда, чернігівці в «Синього кита» не вірять і розповідають про ще одну дивну гру місцевих школярів. — Сидять на уроці, себе руками душать є у школах. - Це такий піар-хід. Щоб кіберполіція отримала закордонні кошти. — Негативно ставлюсь. Як це дівчата молоді стрибати.

Утім, працівники кіберполіції уже з’ясували, хто адмініструє смертельні спільноти в соцмережах. Поки що вони не розголошують імен, але натякають, що адміністратори не українці.

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.