Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 15:55:51

Поліція затримала зухвалого розбійника

08.02.2017   07:45Агенцiя

Кримінальна поліція Прилуччини оперативно встановила особу і затримала зловмисника, який під загрозою ножа змусив 80-річну пенсіонерку віддати свої скромні заощадження та мобільний телефон.

5 лютого до поліції звернувся голова однієї з сільрад і повідомив про розбійний напад на літню пенсіонерку.

На місце події негайно була направлена група реагування патрульної поліції та слідчо-оперативна група на чолі з керівництвом Прилуцького відділу поліції.

Правоохоронцям 80-річна пенсіонерка розповіла, що до її помешкання  вломився чоловік і буквально з порогу почав лупцювати її, а потім зв’язав. Заброда погрожував старенькій ножем і фізичною розправою, вимагаючи грошей.

Потерпіла господиня віддала нападникові усі наявні гроші — 450 гривень, однак це неабияк розлютило розбійника. Непроханий гість почав нишпорити у шафах і шухлядах, перевертаючи все догори. Після того, як більше грошей знайти не вдалося, зловмисник забрав мобільний телефон старенької і зник.

Розуміючи, що його неодмінно шукатимуть, нападник тікав полями і лісосмугами, не користуючись будь-яким транспортом, до того ж, він мав значний тюремний досвід і був знайомий з першочерговими заходами, які вживає поліція у таких випадках.

Прилуцький відділ поліції був піднятий по тривозі, чергова частина одразу повідомила про злочин сусідні територіальні підрозділи, на пошуки зловмисника були направлені 5 нарядів зі службовою собакою, до пошуків залучалися працівники лісового господарства, які добре орієнтуються в лісах.

Кримінальна поліція і дільничні офіцери відпрацьовували раніше судимих за аналогічні злочини осіб. «Просіявши» всіх потенційних підозрюваних, поліція оперативно вийшла на непрацюючого, неодноразово судимого жителя одного з сіл Прилуччини. Втікач намагався сховатися у сусідньому районі, де правоохоронці його й відшукали.

Підозрюваний затриманий в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та поміщений до ізолятора тимчасового тримання. Зловмисник надав правдиві свідчення щодо причетності до скоєного кримінального правопорушення. Телефон та невитрачену частину грошей потерпілої в нього вилучено.

Відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 187 Кримінального кодексу України (розбій, поєднаний з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище) - карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна.
Триває досудове розслідування.


Сектор комунікації  поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.