Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 22:08:01

Через аварію на водопроводі перекрито рух по вул. Молодчого

04.01.2017   16:01

Другу добу продовжується усунення аварії на магістральному водопроводі Д=500 мм в районі вулиці Олександра Молодчого – Шевченка. Аварійні роботи виконуються силами та засобами КП «Чернігівводоканал».

Так, 3 січня 2017 року було виявлене підтоплення підвального приміщення по вулиці Шевченка, 30А, яке сталося через порив магістрального водопроводу Д=500 мм та відсутність герметизації вводу теплотраси до будинку. Оскільки порив водопроводу стався на перехресті з теплотрасою, вода потрапила до лотків тепломережі, а звідти – до підвального приміщення будинку, чого, в принципі, при правильній експлуатації внутрішньобудинкових мереж, просто не могло бути. Тільки після відкачування води з підвального приміщення та обстеження будинкових мереж вдалося відкинути версію пориву водопроводу всередині будинку. 

Встановити місце пориву магістрального водопроводу 3 січня так і не вдалося. В ніч залишився без води будинок по вулиці Олександра Молодчого, 3. Підвіз води силами КП «Чернігівводоканал» було забезпечено.

Треба зазначити, що другий ввід будинку по вул. Молодчого, 3 було відрізано від водопроводу чи то забудовниками, чи то організацією, що обслуговує будинок. Саме через це не вдалося відразу відновити водопостачання будинку.

Як повідомив керівник ПП «Техкомсервіс», при прийомці будинку на баланс підприємства, другий ввід водопроводу вже було відрізано від водопостачання. Можливо, це зробили забудовники з метою унеможливлення підтоплення підземного паркінгу будинку. Керівництву ПП «Техкомсервіс» направлена вимога відновити другий ввід водопостачання будинку, але коли ці роботи будуть виконані – сказати важко.

Відновити водопостачання будинку №3 по вул. Олександра Молодчого КП «Чернігівводоканал» вдалося тільки об 11 години ранку 4 січня, після встановлення тимчасової перемички в колодязі на вводі будинку. Наразі усі багатоквартирні будинки в районі перехрестя вулиць Шевченка – Молодчого забезпечені питною водою. Через зменшений діаметр труби тиск у водопровідній мережі будинку по вул. Молодчого, 3 може бути знижений. Підвіз питної води в район вулиць Шевченка – Молодчого забезпечено.

Щодо пошуку місця пориву, то лабораторії КП «Чернігівводоканал» вдалося встановити його тільки приблизно. Справа в тому, що труба Д=500 мм – ізольована, тому прилад, яким визначають місце пориву, дає значну похибку.

Було прийнято рішення про проведення розкриття асфальтобетонного покриття однієї з полос руху вул. Олександра Молодчого. Але, після проведення розкопок, через осипання ґрунту та виникнення загрози обрушення асфальтобетонного покриття другої полоси дороги, було прийняте рішення про повне перекриття руху по вул. Олександра Молодчого з метою забезпечення безпеки автотранспортної техніки та пасажирів. Відповідного листа було направлено в Управління транспорту та зв’язку Чернігівської міської ради та повідомлено підрозділ Національної поліції.    

Станом на 14.10 год. 4 січня місце пориву водопроводу Д=500 мм – встановлене. Тривають роботи по ліквідації аварії. Після проведення ремонтних робіт на водопроводі Д=500 мм та підключення води, місце розкопки буде засипане піском та після ущільнення, закрите щебенем. Нажаль, виконати повний цикл ремонтних робіт (укладку асфальтобетонного покриття) на ділянці місця пориву неможливо в зв’язку з погодними умовами.

За планами аварійних служб КП «Чернігівводоканал» роботи будуть завершені до 20.00 год. 4 січня 2017 року. Після цього рух по вулиці Олександра Молодшого буде відновлено.

Інформаційна служба КП «Чернігівводоканал»

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини