Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 16:42:04

Передноворічний "улов" інспекторів Чернігіврибоохорони

28.12.2016   11:48Агенцiя

Напередодні нового року всі зайняті турботами щодо меню святкового столу.

Наближається рік Півня і кожному хочеться врахувати всі нюанси, щоб відчути по максимуму новорічні чари. Всезнаючі астрологи кажуть: щоб задобрити півня, на новорічному столі обов’язково повинні бути страви із морепродуктів та риби. Мабуть, прислухавшись до порад астрологів, активізувались місцеві браконьєри.

В ході чергового рибоохоронного рейду 27.12.2016, в районі с.Смолин Чернігівського району, державними інспекторами Чернігіврибоохорони затримано чотирьох браконьєрів, які «наловили» до новорічного столу, забороненими знаряддями лову – зяберними сітками, рибки на загальну суму 9 299 грн.

Спочатку, на забоці р. Десна поблизу с. Смолин, о  14 20 інспекторами затримано двох місцевих мешканців, які двома сітками встигли виловити 5,6 кг риби: 48 шт плітки, 25 шт. окунів, 2 шт. щуки, 1 шт. йорша, 1 шт. плоскирки. Незаконними діями горе рибалки завдали  збитків рибному господарству України на 5236 грн.

Продовжуючи рейд, о 15 20  інспектори помітили на озері поблизу с. Смолин, ще двох «любителів» рибки. Ними виявились мешканці с. Шестовиця, Чернігівського району. Які за допомогою сітки виловили 4,7 кг риби: 19 шт лящів, 24 шт. окунів, 5 шт. плітки,  чим завдали  збитків рибному господарству України на 4063 грн.

Складені протоколи про адміністративні правопорушення будуть направлені до Чернігівського районного суду Чернігівської області для притягнення правопорушників до відповідальності згідно чинного законодавства.

Чернігіврибоохорона звертається до рибалок - любителів: дотримуйтесь рибоохоронного законодавства, бережіть водні біоресурси, не псуйте собі новорічний настрій незаконними діями, які можуть призвести до відчутних втрат сімейного  бюджету.

Чернігіврибоохорона вітає всіх з Новим роком та Різдвом Христовим! Бажаємо миру і спокою у Ваших домівках. Здоров’я, добра, взаєморозуміння, достатку, любові, щастя.
 
Джерело: сайт Чернігіврибоохорони.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.