Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:40:58

Місто на Чернігівщині отримало грант в 5 тисяч євро

26.12.2016   11:40

Кожен житель Городні матиме змогу займатися на сучасному спортивному майданчику.

На кінець року Городнянщина може похвастатися активною проектною роботою, а ще – чотирма грантами, здобутими за останні декілька місяців.

Все почалося з  того, що в серпні тренери благодійного фонду «Майбутнє Чернігівщини» проводили навчання з написання грантових проектів для жителів Городнянського району. Після цього фондом був оголошений конкурс грантів, на якомутри проекти від жителів Городні здобули перемогу.

Допомоглипредставникиблагодійного фонду здобутимісту й четвертий грант. Цього року ФондWesternNISEnterpriseFund таосвітня платформа CANactisons проводиликонкурс малих грантів «Активуй свою мрію», наякий надійшло понад 500 проектів з усієї України.

До десяткинайкращих, які отримають грантові п’ять тисяч євро, увійшли і наші земляки –городнянські активісти з проектом «Доступний стадіон для всіх без обмежень».

На отриманий грант в Городні обладнають спортивний стадіон таким чином, щоб на тренажерах могли займатися люди з особливими потребами та учасники бойових дій. Для них заняття спортом є своєрідною реабілітацією. За допомогою онлайн-голосування громада сама вирішить, які саме тренажери необхідно встановити.

Спеціаліст по залученню інвестицій Городнянської міської ради, координатор проекту Тимофій Єфіменко, розповів про свій шлях до грантової перемоги.

«Про цей конкурс я дізнався зі сторінки «Майбутнє Чернігівщини» у Facebook.Я прочитав умови: хто може брати участь, які винагороди обіцяють. Так і вирішив подати проект. Пізніше я зв’язався з представницею благодійного фонду«Майбутнє Чернігівщини» в Городні Тетяною Віталіївною, бо знав, що вона допомагає в проектній роботі. Разом ми відкоригувалипроектну заявку: заповнили аплікаційну форму і склали бюджет», - зазначив пан Тимофій.

Фонд Western NIS Enterprise фінансує тільки 75 % вартості проекту, розповіла представниця фонду «Майбутнє Чернігівщини» Тетяна Висоцька, праця якої допомогла землякам здобути таке бажане фінансування. Отриманого гранту, за її словами, вистачить на придбання тренажерів. Міська рада внесе решту коштів та обладнає територію стадіону за власний рахунок.

«У конкурсі, що проводився раніше в Городні, місцева влада участі не брала. Але одне із наших завдань – інформувати місцевих активістів про грантові конкурси, що організовуютьукраїнські та міжнародні донорські організації, а також наш фонд. Щотижня електронною поштою інформуємо про ці конкурси. Ми завжди допомагаємо в проектній роботі.Так було і цього разу. Міська рада використала можливість залучити грантові кошти і приємно, що ми в цьому посприяли», - поділиласяТетяна Висоцька.

Реалізуватимуть проект в Городніу першому півріччі 2017 року. Але вже зараз можна сказати, що ця перемога – гідний приклад того, як можна та треба здобувати кошти на покращення свого рідного міста.Для цього не обов’язково сперечатись про велику політику або реформи чи чекати подарунків в період передвиборчих компаній. Потрібно просто шукати шляхи вдосконалити свій маленький світ, навіть якщо це невелике містечко, селище чи село.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини