Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 13:54:57

Якісна містобудівна документації — обов’язковий критерій стратегії розвитку ОТГ

23.12.2016   08:48Агенцiя

Закон України "Про регулювання містобудівної діяльності" передбачає розробку схем планування області, районів, генеральних планів міст, сіл, селищ, але залишає неврегульованим питання розроблення "Схем планування об’єднання територіальних громад". Існуюча нормативно-правова база не дає можливості виконати проекти цього рівня.

Новостворені об’єднані громади є такими собі міні-районами, до яких входять декілька населених пунктів зі своїми особливостями інфраструктури. Однак мережу соціальних закладів з часом доведеться підлаштовувати під новий адміністративно-територіальний устрій.

Архітектори області та керівники об’єднаних територіальних громад Чернігівщини, аби детальніше розібратися у практичному застосуванні рекомендацій держави, зібралися в облдержадміністрації на семінар з питань розробки містобудівної документації ОТГ та врегулювання законодавчої і нормативної бази.

В обговорені також взяли участь заступник голови облдержадміністрації Сергій Сергієнко, начальник Управління містобудування та архітектури ОДА Олександр Дмитрюк, директор інституту ДП «УКРНДПІ ЦИВІЛЬБУД», віце-президент Національної спілки архітекторів України Олександр Чижевський, заступник директора інституту ДП «УКРНДПІЦИВІЛЬБУД» з питань регіонального планування Тетяна Криштоп.

— Розробка схем планування об’єднаних громад є необхідною складовою стратегії їх вдосконалення. Однак, робота ускладнюється багатьма чинниками. Основні з них — неврегульоване законодавство та фінансування.

Головне в цьому процесі — зберегти наявну інфраструктуру та забезпечити належні умови для її подальшого розвитку, — зазначив Сергій Сергієнко.

Учасники обговорення вважають за доцільне передбачити у державній субвенції на розвиток інфраструктури громад пункт витрат саме на виготовлення містобудівної документації.

Відкритим також залишаються питання ціноутворення та уповноважених виконавців відповідних послуг.

Говорили під час наради і про підходи до формування схем планування в інших країнах, що згодом можуть стати в нагоді і Україні.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини