Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 21:17:46

Попудренка, 16: ситуація на сьогодні

21.12.2016   13:11

У Чернігові триває вирішення нагальних проблем постраждалих мешканців зруйнованого будинку № 16 по вул. Попудренка.

Як вже повідомлялося раніше, за розселення постраждалих відповідає координаційна група при міській раді.

За останньою інформацією, встановлено дані на 219 мешканців зруйнованого гуртожитку. З них 178 зареєстрованих, 40 - проживали без реєстрації, в одному випадку встановлено власника квартири, але невідомо про фактично проживаючих.

Наразі перебувають у готелях: готель "Придеснянський" - 45 осіб (19 родин), готель "Профспілковий" - 42 особи (14 родин).

Станом на вечір 20 грудня до інших гуртожитків вже переселені 78 чоловік:

- до гуртожитку Чернігівського професійного ліцею залізничного транспорту (Бакуринського, 18-а) - 37 осіб (16 родин);

- до гуртожитку Чернігівського професійного ліцею побуту (вул. І. Мазепи, 78 - 41 особа (11 родин).

Продовжується також виплата матеріальної допомоги з міського бюджету. Із заявами про надання матеріальної допомоги з числа встановлених мешканців Попудренка, 16 звернулося 193 особи. Вже одержали допомогу з бюджету 147 осіб. Це мати загиблої Анастасії Дерев’янко, якій містом надано матеріальну допомогу в розмірі 50 тис. грн; 11 осіб, квартири яких зруйновані і які отримали по 5 тис. грн; а також 135 осіб з числа решти мешканців, допомога яким становить 750 грн.

Всі постраждалі мешканці можуть звертатися:

- З усіх організаційних питань, у тому числі щодо розселення - до координаційної групи (відділ взаємодії з правоохоронними органами, мобілізаційної, оборонної та спеціальної роботи Чернігівської міської ради) - вул. Магістратська, 7 (приміщення міськради), каб. № 3, тел. 774-014.

- З усіх питань щодо організації доступу в пошкоджене приміщення для виносу речей – у відділ з питань надзвичайних ситуацій Управління ЖКГ (тел. 629-472).

- Для отримання матеріальної допомоги: оформлення заяви - у відділі звернень громадян міської ради (вул. Шевченка, 9, тел. 676-476, 77-41-33, (04622) 4-00-45); одержання - у відділі обліку та звітності міської ради (вул.Магістратська,7, кім.45-46; тел. (0462) 77-41-00; (0462) 77-48-55).

- Для відновленням документів (паспортів) у разі втрати -  до територіальних підрозділів Управління Державної міграційної служби за місцем реєстрації особи. Для зареєстрованих у пошкодженому гуртожитку це Новозаводський районний відділ ДМСУ в Чернігівській області – вул. Старобілоуська, 4–а, тел. (0462) 67-62-22. При цьому постраждалі на Попудренка, 16 звільнені від усіх платежів, окрім вартості бланку паспорту (192 грн).  За інформацією міграційної служби, поки що до них звернулися з числа мешканців пошкодженого гуртожитку три особи. Двоє з них зареєстровані в Коропському районі, тому їм були дані роз'яснення щодо необхідних адрес і дій. Одна особа - з Чернігова - вже скоро одержить новий паспорт.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.