Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 15:47:13

Ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС вшановано у Чернігові. ФОТО

15.12.2016   10:59Агенцiя

В обласному центрі відбулися заходи з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Слова вдячності ліквідаторам та їхнім родинам, які заплатили своїм здоров'ям та життям виконуючи рятувальні роботи на зруйнованому Чорнобильському реакторі, будуючи саркофаг, рятуючи сотні тисяч життів які зробили все залежне аби захистити Україну і Європу від радіаційної біди.

Керівники області, представники Чорнобильських громадських організацій, органів державної влади та місцевого самоврядування, учасники ліквідації аварії на Чорнобильській атомній електростанції, громадськість міста хвилиною мовчання вшанували світлу пам'ять мужніх співвітчизників, які виконували аварійні роботи на Чорнобильській атомній електростанції.

Богослужіння провів настоятель храму Святої Великомучениці Катерини протоієрей Роман Кіник.

Цього ж дня відбулися урочистості в обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм і кіно-культурному мистецькому центрі з національно-патріотичного виховання дітей та молоді, де пройшов показ документального фільму про Чорнобильську трагедію, а також в обласному історичному музеї імені Василя Тарновського бажаючи мали можливість переглянути постійно діючу тематичну експозицію.

Друзі, уважно вдивіться в ці обличчя. Це вони тоді захистили нас від невидимого ворога. Дякуючи воля вони і понині живуть поряд з нами. В області проживає більше 76 тисяч постраждалих громадян внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, з них понад 9 тисяч — ліквідатори, серед яких 2,5 тисячі осіб з інвалідністю. То ж завжди пам’ятайте цих мужніх людей!

Фоторепортаж Віктора Кошмала.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини