Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 09:40:03

Прокуратурою контролюється хід слідства у кримінальному провадженні за фактом умисного пошкодження об'єктів житлово-комунального господарства, що спричинило загибель людей та службового недбальства

14.12.2016   07:36Агенцiя

12 грудня, у м. Чернігові по вул. Попудренка,16 в чотириповерховій житловій будівлі відбулося руйнування плит перекриття з першого по четвертий поверх та зовнішньої стіни будівлі, внаслідок якого постраждали люди.

Одна жінка від отриманих тілесних ушкоджень загинула на місці події,  інші – з тілесними ушкодженнями доставлені до лікувального закладу.

На місце пригоди виїжджав прокурор області Комашко В.В., його заступник Івашко С.В., керівник Чернігівської місцевої прокуратури Розинко С.О., слідчо-оперативні групи Чернігівського ВП ГУ НП в області та рятувальна бригада ДСНС України в області.

За  вказаним фактом внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою правою кваліфікацією за ч. 3 ст. 270-1 КК України (умисне пошкодження об’єктів житлово-комунального господарства, що спричинило загибель людей) та ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює СУ ГУ НП в області, процесуальне керівництво – прокуратура області.

З метою швидкого, повного та неупередженого проведення досудового розслідування, виявлення й вилучення доказів, фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, прокурором-процесуальним керівником забезпечено проведення першочергових (невідкладних) слідчих дій.

Завдяки скоординованим заходам правоохоронцями проведено обшук під час якого виявлено та вилучено документи, що стосуються забезпечення функціонування та обслуговування будівлі гуртожитку.

На даний час триває виконання комплексу слідчих дій, пов’язаних з фіксацією  злочинної діяльності, пошуком та збором доказів, які є істотними у кримінальному провадженні. Здійснюються інші процесуальні дії, спрямовані на викриття та притягнення до кримінальної відповідальності усіх осіб, причетних до вчинення злочину.

Хід слідства перебуває на контролі керівництва регіональної прокуратури.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини