Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:49:38

У Чернігові почали встановлювати відеокамери в рамках програми "Безпечне місто"

07.12.2016   10:42

У Чернігові почали встановлювати відеокамери спостереження, передбачені міською програмою «Безпечне місто». Зображення з перших встановлених відеокамер було продемонстроване 5 грудня в міській раді учасникам розширеної наради міського голови з керівниками структурних підрозділів.

- Цього року по місту з’явиться 30 відеокамер. Зараз встановлюються і підключаються по 4 кожного дня, - повідомив присутнім заступник міського голови Олександр Ломако.

Програма «Безпечне місто» прийнята і почала виконуватися цього року. Як і було нею передбачено, в першу чергу придбане спеціальне програмне забезпечення для розпізнавання та обробки отриманих зображень, а також обладнані серверна і моніторинговий центр. Зараз вони знаходяться і працюють на території одного з комунальних підприємств міста.

Тільки після цього розпочалося безпосереднє встановлення відеокамер. За своїми технічними характеристиками кожна з них дозволяє чітко розрізняти обличчя та автомобільні номери.

При встановленні кожна камера потребує проведення трьох окремих видів робіт: підключення електроживлення, підключення до мережі «інтернет» і, власне, підключення самої камери.

Наступного року встановлення відеокамер за цією програмою в місті продовжиться. Позаяк витрати на програмне забезпечення, серверну і моніторинговий центр – те, що вимагало найбільших коштів, - вже зроблені в цьому році, то всі фінансові ресурси в рамках цієї програми у 2017-му йтимуть саме на камери.

Чернігівський міський голова на нараді 5 грудня дав протокольне доручення встановити їх у наступному році на всій території Чернігова не менше 100. Саме стільки, на його думку, є мінімально необхідною кількістю для реального позитивного впливу на безпеку в нашому місті, враховуючи його площу.

- Камер спостереження потрібно стільки, щоб система «Безпечне місто» дійсно слугувала охороні правопорядку, зменшувала вуличну злочинність, вандалізм і тому подібне,  - сказав Владислав Атрошенко. - Якщо вже встановлювати в місті цю систему, то треба робити так, щоби вона була повністю функціональною і відповідала вимогам часу.

На думку міського голови, відеоспостереженням обов’язково мають бути обладнані ті ділянки, де місто вклало значні кошти в інфраструктуру. Також і вуличним освітленням, і відеоспостереженням мають обладнуватися найбільш криміногенні райони – аби з часом вони перетворилися на безпечні.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини