Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 22:28:11

Прокурор області Володимир Комашко спільно з головою апеляційного суду Садігом Тагієвим відвідали Менську виправну колонію

02.12.2016   07:51

29 листопада, прокурор області Володимир Комашко, його заступник Ігор Юшин та голова апеляційного суду Садіг Тагієв провели особистий прийом засуджених у Менській виправній колонії управління Державної пенітенціарної служби України у Чернігівській області.

Особистому прийому передувало здійснення обходу приміщень, де тримаються засуджені, з метою ознайомлення зі станом дотримання їх конституційних прав під час відбування покарання.

Значну увагу приділено матеріально-побутовому забезпеченню осіб, особливо в умовах дільниць максимального рівня безпеки, приміщень камерного типу, у жилих приміщеннях гуртожитків. Перевірено роботу харчоблоку установи щодо якості харчування, не залишено поза увагою діяльність крамниці та інших об’єктів, що знаходяться на режимній території.

Вивчено стан медико-санітарного забезпечення засуджених, організацію  роботи медичної частини установи. Ретельно опрацьовано питання, пов’язане з працевлаштуванням засуджених на виробництві, у майстерні та використання їх праці з господарського обслуговування виправної колонії.

У ході реалізації заходів з особистого прийому використано можливості  жвавого спілкування із колективами засуджених в умовах аудиторій приміщень соціально-виховної роботи.

Основні питання, які були порушені під час прийому належали до сфери застосування заохочувальних норм закону, практики реалізації положень ст. 72 КК України, в частині зарахування строку попереднього ув’язнення, оновленого порядку праці засуджених та її оплати тощо.                   
Реагуючи на повідомлення, поширене засобами масової інформації, з метою дослідження обставин отримання тілесних ушкоджень одним із засуджених до Єдиного реєстру досудових розслідувань  внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 120 КК України (доведення особи до самогубства). Досудове розслідування тримає, яке здійснює слідчий відділ прокуратури області.

За результатами перевірки на усунення виявлених порушень підготовлено документ реагування.

Остаточне вирішення питань, зазначених у зверненнях засуджених, контролюється регіональною прокуратурою.


Довідково:
У Менській виправній колонії № 91 (смт Макошине Менського району) відбувають покарання у виді позбавлення волі колишні правоохоронці. На даний час в установі виконання покарань перебуває  286 засуджених.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини