Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 07:27:17

Чернігів за 39 мільйонів купив тролейбуси з відеонаглядом і Wi-Fi дешевше від "порошенківських"

28.11.2016   11:18

КП «Чернігівське тролейбусне управління» 22 листопада за результатами тендеру замовило ПрАТ «Чернігівський автозавод» нових тролейбусів на 38,94 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця року поставлять 10 низькопідлогових тролейбусів Еталон Т12110 місткістю 100 осіб по 3,89 млн грн.

Вони будуть пристосовані для пасажирів з обмеженими можливостями, оснащені кондиціонером у кабіні водія, камерою відеонагляду в салоні, Wi-Fi-роутером і відеорегістратором.

Нещодавно КП «Одесміськелектротранс» купило у ДочП «Автоскладальний завод № 1» АТ «АК «Богдан Моторс» тролейбуси Богдан Т70117 на 105 осіб із кондиціонером, Wi-Fi та відеонаглядом за всіма посадковими майданчиками і зоною позаду по 5,35 млн грн. Це на чверть дорожче за тендерну ціну чернігівської моделі. Обидва тролейбуси мають асинхронні двигуни з транзисторно-імпульсною системою управління.

Нині єдиним конкурентом було ТОВ «СП «Янікс» із білоруськими тролейбусами АКСМ-321, дорожчими на 0,03%.

Ця фірма скаржилася в АМКУ, що переможець надав прострочений сертифікат УкрСЕПРО, який до того ж був виданий іншому підприємству – ПАТ «Бориспільський автозавод». За протоколом тендерного комітету, новий сертифікат знаходився на стадії підготовки, що замовник не вважає підставою для відхилення. Адмінколегія не розглянула скаргу через запізнення.

«Чернігівський автозавод» разом із «Бориспільським автозаводом» входить у корпорацію «Еталон».

Власниками «ЧАЗу» є ТОВ «Логістичний центр «Еталон», ТОВ «Бодмін-Україна» і АТ «Bodmin AG» (Швейцарія).

Засновниками «ЛЦ «Еталон» є Володимир Бутко і «Бодмін-Україна», кінцевими власниками котрого є сам Бутко і «Bodmin AG». Кінцевим бенефіціаром останньої значиться швейцарець Петер Швотцер.

Нагадаємо, поліція підозрює службовців Центру матеріально-технічного та інформаційного забезпечення освітніх закладів Чернігівської облради у зловживанні службовим становищем під час проведення конкурсних торгів щодо закупівлі шкільних автобусів. Слідство вважає, що узгоджені дії посадовців Центру і «ЧАЗу» на торгах призвели до закупівлі за бюджетні кошти технічно несправних автобусів.

Торік «ЧАЗ» підозрювали в ухиленні від сплати податків на майже 4 млн грн. шляхом фіктивних закупівель у низки фірм, у тому числі «Бориспільського автозаводу».

Луцьке «СП «Янікс» належить Сергію Горлачу. Директором є Ольга Бобох, а представником – Іван Грицанчук.

Горлач відомий як голова наглядової ради ТОВ «Агропромислова група «Пан Курчак», кінцевим бенефіціаром якого є нардеп із групи «Воля народу» Сергій Мартиняк. Останній разом із Горлачем є співзасновниками однієї з фірм групи – ТОВ «Агротехніка».

Крім того, Горлач у 2011 році входив до ради вітчизняних та іноземних інвесторів при Волинській ОДА. Мартиняк тоді був депутатом Волинської облради.

http://cn.strichka.com/item/55976465

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини