Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 17:18:04

Поліція затримала розбійників, які пограбували філію ощадкаси в Ніжині

28.11.2016   11:12Агенцiя

Кримінальна поліція ГУНП в Чернігівській області разом з ніжинськими колегами вирахувала та затримала групу молодиків, причетних до ряду резонансних злочинів на території області, серед яких розбійний напад на філію ощадкаси у Ніжині.

У вилучених мобільних телефонах підозрюваних поліція виявила відеозаписи нападів та побиття жертв.

Два тижні тому до чергової частини Ніжинського відділу поліції ГУНП в Чернігівській області надійшло повідомлення про розбійний напад на ощадкасу в одному із спальних районів Ніжина.

Касир ощадкаси, яка знаходиться в приміщенні пошти, повідомила, що у відділення забігли двоє чоловіків у масках і погрожуючи предметом, схожим на пістолет, наказали їй віддати гроші з каси. Один з нападників відкрив касу та забрав звідти близько 20 тисяч гривень. Його подільник в цей час тримав на прицілі касира, щоб жінка не натиснула на «тривожну» кнопку. На момент скоєння злочину в приміщенні відвідувачів не було.

На місце події негайно прибули слідчо-оперативні групи поліції — першою місцева, а невдовзі й Головного управління Національної поліції на чолі з керівництвом. На розшук злочинців було орієнтовано всі наряди, які несуть службу в Ніжині та районі. Також орієнтування відповідного змісту були негайно направлені до поліції Київської, Сумської та Полтавської областей.

До розкриття злочину приєдналися оперативники з управління карного розшуку обласної поліції. Проведення оперативно-розшукових заходів дало свій результат. За два тижні поліцейські вирахували п’ятьох розбійників та після чітко спланованої операції всіх затримали.

Під час проведення санкціонованих обшуків у підозрюваних правоохоронці Чернігівщини виявили і вилучили речові докази та зброю, які підтверджують їх вину. Серед вилученого — пістолет, набої різних калібрів до мисливської та бойової вогнепальної зброї, балаклави, бейсбольні бити, а також пакет з речовиною, схожою на коноплю, мобільні телефони та інше. Крім цього, у вилучених мобільних телефонах поліція виявила відеозаписи нападів та побиття жертв. Зловмисники власноруч документували свої злочинні дії.

На даний час поліцією Чернігівщини встановлено, що підозрювані причетні не тільки до розбійного нападу в Ніжині, а й до ряду пограбувань на території Чернігівської області.

Тривають слідчі дії в рамках відкритого кримінального провадження за ознаками частини 3 статті 187 Кримінального кодексу України (розбій, поєднаний з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище) - карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна.

Триває досудове розслідування.

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини