Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 05:27:28

У Чернігові створена комісія, яка займатиметься житлом для інвалідів АТО та сімей загиблих

18.11.2016   09:24

На засіданні виконавчого комітету, що відбулось 15 листопада, затверджено рішення щодо створення комісії з розгляду заяв про виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення членів сімей загиблих військовослужбовців, а також інвалідів І-ІІ групи з числа військовослужбовців, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції.

За словами голови Новозаводської районної у Чернігові ради Олександра Атрощенко, який доповідав з цього питання, на території Новозаводського району на даний час проживає шість осіб, яким буде виплачуватися така компенсація, а на території Деснянського району - одна така людина.

Комісія створюється з метою вирішення питання забезпечення житлом зазначеної категорії військовослужбовців, які потребують поліпшення житлових умов, а також забезпечення прозорості розгляду заяв про виплату грошової компенсації, недопущення порушень фінансової дисципліни щодо цільового та ефективного використання державних коштів, досягнення оптимального та раціонального їх використання, реалізації прав громадян на житло, захисту цих прав від можливих порушень.

Рішенням виконавчого комітету затверджено Положення про комісію та її склад, до якого увійшли секретар міської ради, керівники структурних підрозділів міської та районної ради, представники ЧОУ АТ «Ощадбанк» та громадської організації «ЩИТ 41», яка об’єднує ветеранів антитерористичної операції.

Основними принципами діяльності комісії є неупереджене ставлення при розгляді заяв щодо розподілу коштів на придбання житла, гласність, прозорість, об'єктивність оцінки і єдність вимог для всіх претендентів на отримання грошової  компенсації.

У Положенні про комісію зазначено, що за рішенням голови комісії можуть утворюватися робочі групи із залученням службових (посадових) та інших осіб структурних підрозділів міської ради, районних у місті рад, залучатись експерти та консультанти для надання консультацій, висновків під час вирішення питань, що виникають у процесі роботи.

У процесі своєї роботи комісія буде перевіряти наявність у особи статусу члена сім'ї загиблого військовослужбовця та інваліда, визначатиме категорію особи як члена сім'ї загиблого військовослужбовця, перевірятиме склад сім'ї інваліда, наявність документів про взяття на квартирний облік членів сім'ї загиблого військовослужбовця та інваліда, факт спільного або роздільного проживання членів сім'ї. Після цього комісія буде приймати рішення про призначення або відмову в призначенні грошової компенсації та визначатиме її розмір.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини