Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 15:23:09

Подаруй парку дерево. ФОТОрепортаж

14.11.2016   11:57

У суботу 12 листопада в парку Березовий гай пройшла перша акція екологічної ініціативи «Подаруй парку дерево», організована групою активістів «Еко Місто».

Подія зібрала жителів Чернігова, які посадили 33 дерева. Зелену зону збагатили двадцятьма дубами, десятьма березами, двома декоративними кленами Глобозум і вербою Хакуро Нішікі.

Кожне деревце отримало табличку з підписами активістів, що його посадили, і поставлено на облік КП «Зеленбуд» для догляду і збереження.

Завдання ініціативи: озеленити парки Чернігова, прищепити людям любов до природи і навчити піклуватися про неї. Зробити місця відпочинку чистіше і затишніше легко, якщо діяти спільно. «Еко Місто» доводить це. В майбутньому акції «Подаруй парку дерево» будуть проводитися регулярно в інших районах міста.
      
Кошти на проведення акції збирали від громади та залучили міжнародного партнера. Усього на озеленення гаю було витрачено 6200 грн, на ці гроші організатори закупили необхідні витратні матеріали та саджанці дерев.


Партнери акції: IDoCare і КП «Зеленбуд»


Ініціатива пройшла за підтримки International movie evenings IDoCare - проекту-переможцю міжнародного форуму Europe Lab, в рамках котрого проходили благодійні покази короткометражного документального кіно з країн східної Європи на теми громадянського суспільства, захисту прав людини, громадських та екологічних ініціатив. Кінопоказ у німецькому Лейпцігу зібрав кошти для втілення ідеї чернігівських активістів.

КП «Зеленбуд» допоміг експертною консультацією, робочими руками, надав інструменти та зобов'язався зберегти посаджені деревця.
Велика подяка учасникам і помічникам акції «Подаруй парку дерево». Завдяки вам Чернігів стане зеленішим та екологічнішим. До нових зустрічей навесні. Слідкуйте за новинами в соц. мережах.

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.