Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 08:34:24

Поліція закликає громадян до пильності

22.10.2016   08:14Агенцiя

Протягом тижня поліцією Чернігівської області відкрито дев’ять кримінальних проваджень за статтею «шахрайство». Зловмисники видурили у довірливих бабусь близько 100 тисяч гривень.

Найчастіше громадяни потерпали від шахрайств під час купівлі-продажу товарів в Інтернеті. Так, 13 жовтня житель Чернігівського району перерахував 10 тисяч гривень в якості передоплати за купівлю автомобіля «Део-Ланос». Інформацію про продаж автомобіля він знайшов на сайті безкоштовних оголошень. Покупець дотепер ні товару, ні грошей не отримав, а продавець після отримання грошей одразу перестав виходити на зв'язок.

Інший обдурений покупець із Сновська позбувся більш як 16 тисяч гривень, які перерахував через банк за придбання мотоцикла «Вайпер 150-А». Об’яву про продаж він знайшов в інтернеті. Чоловік дотепер мотоцикл так і не отримав, продавець на дзвінки не відповідає.

Своєрідним рекордсменом став 60-річний житель обласного центру, який перерахував на банківський рахунок шахраїв 24 тисячі гривень за купівлю автозапчастин на інтернет-сайті.

Постраждала цього тижня від шахраїв і чернігівка 1932 року народження, якій аферистка під приводом обміну грошей на нові купюри вручила сувенірні гривні з написами "Це не гроші", "Це приколи". Натомість шахрайка отримала від старенької сім тисяч справжніх гривень.

Інформація про всі події внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) – максимальна санкція статті передбачає покарання у вигляді виправних робіт на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років. Триває досудове розслідування.

Поліція вкотре попереджає та застерігає бути обачними і обережними й не довіряти пропозиціям аферистів.

Щоб не зазнати матеріальних втрат від дій шахраїв, користуйтеся послугами перевірених Інтернет-магазинів. Якщо ж купуєте через сайти оголошень, погоджуйтеся тільки на розрахунок післяплатою без жодних завдатків.

Ні в якому разі не можна повідомляти свої банківські реквізити, ким би не представлялися «добродії», які по телефону представляються персоналом банків. Всі фінансові питання вирішуйте особисто в самій банківській установі.

Якщо ви все ж таки стали жертвою шахрайства, негайно телефонуйте до поліції за номером 102. Вчасне отримання правоохоронцями інформації про злочин підвищує шанси на встановлення особи шахрая та притягнення його до кримінальної відповідальності.

Останні новини Чернігівщини

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

Презентація монографій, присвячених історії Батурина і Глухова 16:47

11 квітня у читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах чергового засідання клубу «Краєзнавець» відбулася презентація монографій, присвячених історії двох столиць часів Гетьманщини – Батурина і Глухова.

 Поліція розслідує обставини підриву автомобіля у прикордонній громаді Чернігівського району

Поліція розслідує обставини підриву автомобіля у прикордонній громаді Чернігівського району 16:39

Сьогодні близько 6:40 ранку до поліції надійшло повідомлення про те, що на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль зі співробітниками РЕМ. Внаслідок вибуху двоє чоловіків зазнали поранень і були госпіталізовані.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини