Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 05:24:23

Підсумки акції проти будівництва в Березовому гаю. ФОТОрепортаж

15.10.2016   15:09Агенцiя

15 жовтня в Березовому гаю на перехресті Пухова і Доценка пройшов мітинг проти будівництва житлового будинку в парку. На мирну акцію протесту вийшли більше 600 чернігівців.

Зелену зону відстоювали і однорічні малюки в колясках, і їхні батьки, і пенсіонери. Боротьба з несправедливістю об'єднала людей різного віку. Активісти діяли дружно, малювали і тримали плакати з гаслами проти корупції та за збереження природи.

Під час заходу провели конкурс дитячого малюнка з призами-сувенірами на тему порятунку Березового гаю. Учасники акції спільними зусиллями прибрали паркан з галявини, яким огородили майбутній майданчик для забудови. Частина його перетворилася в стенд для робіт юних художників. Молоді мами з колясками пройшли парадом навколо парку - на знак того, що дітям потрібне свіже повітря і мальовнича природа, а не екскаватори та крани.

Крім того у Березовому гаю було висаджено дві берези. На думку активістів ці два дерева - стануть вартовими парку. Також люди посадили в парку кущі бузку, дерева вишні і горіху.

Мета виконана: влада почула народ. Колективне звернення до мера Владиславу Атрошенко проти забудови рекреаційної зони зібрало 500 підписів. Акція довела: Чернігів - місто небайдужих людей, готових відстоювати те, що належить їм по праву.

Текст і фото "Екомісто"

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини