Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 06:13:58

Апеляційний суд підтримав принципову позицію прокуратури та засудив за умисне вбивство до 14 років позбавлення волі

15.10.2016   09:07Агенцiя

Колегією суддів судової палати у кримінальних справах апеляційного суду області задоволено скаргу прокурора та скасовано вирок Ніжинського міськрайонного суду, яким місцевого жителя засуджено до 10 років позбавлення волі за умисне вбивство з корисливих мотивів та розбійний напад, поєднаний із проникненням у житло та заподіянням тяжких тілесних ушкоджень.

Як встановлено, в листопаді 2015 року обвинувачений, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, з метою заволодіння майном проник до житла пенсіонерки, наніс їй понад 30 ударів по різним частинам тіла, завдаючи фізичний біль та страждання. Внаслідок отриманих тілесних ушкоджень жінка померла на місці події.

Реалізуючи корисливі мотиви, обвинувачений заволодів грошима потерпілої в сумі 500 грн.

Не погоджуючись із відповідністю призначеного покарання ступеню тяжкості вчиненого кримінального правопорушення та особі обвинуваченого, прокурором оскаржено вирок в апеляційному порядку.

Обґрунтовуючи скаргу, прокурор зазначив, що згідно з Конституцією України людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються найвищою соціальною цінністю. Тому задля забезпечення кримінальної відповідальності за посягання на життя та здоров’я людини необхідно застосувати максимально сувору міру покарання.

Враховуючи викладені доводи, апеляційний суд задовольнив скаргу прокурора та засудив обвинуваченого за ч. 4 ст. 187, п. п. 4, 6 ч. 2 ст. 115  КК України до 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини