Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 08:41:02

Поліція затримала кримінальний дует, який скоїв серію зухвалих розбійних нападів на жінок

15.10.2016   09:04

Поліцейські відділу кримінальної поліції Чернігівського відділу поліції спільно з колегами з Головного управління Нацполіції затримали кримінальний дует розбійників, які наводили жах на чернігівок.

Як розповів тимчасово виконуючий обов'язки начальника Чернігівського відділу поліції майор поліції Олексій Клунко, починаючи з 2 жовтня до чергової частини регулярно надходили заяви про зухвалі розбійні напади на жінок.

Схема нападів була продумана та розділена за ролями. Незалежно від часу доби (хоча більшість злочинів була скоєна у вечірній час) чоловік підбігав до потерпілих зі спини та погрожував своїм жертвам ножем або шприцем з нібито ВІЛ-інфікованою кров’ю. Казав, що буде досить однієї подряпини, аби жінка заразилася СНІДом.

В цей же час напарниця злодія підходила до потерпілих та поступово знімала з переляканих жінок золоті прикраси, витягувала з сумочок гаманці з грошима. Одного дня кримінальний дует напав навіть на молоду дівчину, яка поверталася додому з малолітньою дочкою. Дитина стала свідком того, як злочинці напали на матір.

Отримавши прикмети розбійників, поліцейські розпочали пошуки зловмисників. Всі сили та заходи були спрямовані на встановлення та затримання зухвалих злочинців.

В ході проведення оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили, що до розбоїв причетні двоє наркозалежних, раніше судимих за майнові злочини чернігівців - 37-річний чоловік та 33-річна жінка.

Правоохоронці перекрили місця їх можливої появи, але розбійники зрозуміли, що коло навкруги їх звужується. Тому вони вирішили тікати з Чернігова спочатку до столиці, а потім до Донецька. Саме під час спроби виїзду з міста кримінальний дует був затриманий чернігівськими правоохоронцями.

Розбійників доправили до поліцейського відділу. Затримані під впливом беззаперечних доказів зізналися у скоєнні 4 розбійних нападів та 2 пограбувань і повідомили, що відібрані у жінок прикраси здавали до ломбардів. Гроші витрачали на наркотики.

У своє виправдання вони повідомили правоохоронцям, що у їхніх шприцах не було ВІЛ-інфікованої крові, адже вони хворі лише на … гепатит.

За всіма фактами розбійних нападів та пограбувань відкриті кримінальні провадження відповідно за ч. 2 ст. 187 Кримінального кодексу України (розбій) - карається позбавленням волі на строк від семи до десяти років із конфіскацією майна та за ч. 2 ст. 186 Кримінального кодексу України (грабіж) - карається позбавленням волі на строк від чотирьох до шести років.

Триває досудове розслідування та перевіряється їх причетність до інших подібних злочинів.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини