Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 02:15:11

Молодь має знати про українські військові традиції

12.10.2016   13:35Агенцiя

У Чернігівському кіно-культурному мистецькому центрі з національно-патріотичного виховання дітей та молоді 11 жовтня, розпочато цикл патріотично-просвітницьких заходів для молоді.

Традиційні класні години для учнів та ліцеїстів відтепер можна проводити у сучасному форматі, до того ж з використанням фото- та відеоматеріалів. Це дозволяє приміщення центру, який створено на базі кінотеатру.

Круглий стіл на тему «Воїни світла: українська військова традиція» приурочили до Дня захисника України. Тож говорили про звичаї і традиції українського війська, які сьогодні продовжують захисники України на її східних рубежах.

Виступаючі, а це науковці і викладачі, використовуючи матеріали з історії українського державотворення, робили акцент на силі духу, мужності, героїзмі українських воїнів, їх прагненні відстояти незалежність своєї країни. Говорили про їх побратимство, високу дисциплінованість та підвищене відчуття справедливості.

Кандидати історичних наук, викладачі педуніверситету імені Т.Г. Шевченка Тамара Демченко та Юрій Русанов, представник Українського інституту національної пам’яті Сергій Бутко коротко ознайомили учасників заходу з історією українського війська від періоду козаччини до подій Другої світової війни.

На переконання учасників заходу, найкращі військові українські традиції проявляються і сьогодні, коли бійці антитерористичної операції відстоюють суверенітет України в Луганській та Донецькій областях. Підтвердженням цього став виступ Альберта Черешка – завідувача обласного сектору Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО.

– Ми пишаємося бійцями АТО. Вони нащадки справжніх українців, – зазначила заступник голови – керівник апарату ОДА Наталія Романова. – Сьогоднішня наша розмова з молоддю про те, як відчувати себе справжнім українцем та бути ним.

До речі, з нагоди Дня захисника України у кіно-культурному мистецькому центрі національно-патріотичного виховання дітей та молоді з 11 жовтня почала експонуватися виставка Українського інституту національної пам’яті «Воїни. Історія українського війська».

Експозиція дає змогу дізнатися, якими були однострої та зброя українських воїнів від часів Русі до сьогодення. Світлини супроводжує інформація про тип військових організацій, чисельність і озброєння військ, методи воєнного мистецтва та найвизначніші битви.

Вхід вільний. Тож керівництво центру запрошує всіх переглянути цю виставку.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини