Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 11:49:12

Суд підтвердив позицію прокуратури про незаконне використання 37 га землі сільськогосподарського призначення

10.10.2016   11:42

Органами прокуратури області системно вивчаються питання додержання вимог законодавства при використанні суб’єктами господарювання земель сільськогосподарського призначення.

Установлено, що поширений характер мають випадки, коли земельні ділянки у 2010-2012 роках за розпорядженням місцевих адміністрацій надавалися в оренду суб’єктам господарювання без проведення нормативної грошової оцінки, а відтак і без належного розрахунку розмірів орендної плати.

Так, одне з комунальних підприємств Бахмацького району без проведення нормативно-грошової оцінки використовувало земельну ділянку площею понад 20 га зі сплатою орендних платежів 3 тис грн на рік. В той же час вказану землю за договором суборенди на тих самих умовах та в обхід конкурсних процедур набуття прав на землю, передбачених ст. 134 Земельного кодексу України, використовувало інше фермерське господарство.

За позовом прокуратури області 06.10.2016 рішенням господарського суду вказані договори оренди та суборенди земельної ділянки визнано недійсними.

З аналогічних підстав рішенням цього ж суду 05.10.2016 визнано недійсним договір оренди земельної ділянки сільгосппризначення площею 17 га, яка використовувалася підприємством в Бахмацькому районі зі сплатою коштів за оренду 1,8 тис грн на рік.

Орієнтовна ринкова вартість вказаних ділянок складає понад 1 млн грн.

Робота з цих питань триває.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини