Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 19:41:50

Впродовж 2016 року на Чернігівщині виявлено більше 750 крадіжок газу

30.09.2016   09:04Агенцiя

Зазвичай крадуть газ власники великих домів, ті, кому вже відключено газ через несплату, або підприємці, на потреби свого бизнесу.

С початку року фахівці ПАТ «Чернігівгаз» зафіксували понад 750 порушень, пов`язаних з несанкціонованим споживанням  газу, внаслідок чого підприємству було завдано збитків на майже 665 тис. грн. З них вже відшкодовано 223,6 тис. грн.

Частіше за всіх до незаконних маніпуляцій з газоспоживанням вдаються власники будівель з великою опалювальною площею, ті, кому вже відключено газ за борги, або підприємці. Втім, втручаючись в роботу лічильника або здійснюючи під’єднання в діючий газогін в обхід лічильника, недобросовісні споживачі не лише забезпечують собі проблеми з розрахунками на майбутнє, але й наражають на небезпеку себе і оточуючих.

«Зриваючи пломби або самовільно врізаючись в газопровід, окрім додаткових фінансових витрат, які в десятки разів перевищують легальне споживання, порушники закладають на території своїх обійсть справжню «бомбу уповільненої дії», - розповідає директор з безпеки «Чернігівгазу» Сергій Лещенко. Адже внаслідок непрофесійно виконаних робіт існує реальна загроза витоку газу, що в подальшому може призвести до вибуху і людських жертв.

Систематичні перевірки по виявленню та недопущенню крадіжок газу є одним з найважливіших напрямків роботи газорозподільної компанії. На сьогодні газовики мають в арсеналі сучасні прилади, які в змозі знайти самовільні приєднання.

За фактами втручань фахівці «Чернігівгазу» складають акти про порушення з подальшим механічним від`єднанням газопроводу, за потреби викликаються правоохоронні органи. Далі з порушників стягуються збитки, сума яких розраховується згідно чинного законодавства.

«У нас є декілька законних способів впливу на газових крадіїв. Безумовно, одразу припиняється подача газу. Якщо порушник визнає вину і сплачує компанії заподіяні збитки, ми можемо обійтися і без подання до суду. Якщо ж людина своєї провини не визнає, питання стягнення вирішується в судовому порядку. В окремих випадках, що також залежить від вартості вкраденого газу, споживача може бути притягнуто до кримінальної відповідальності», - повідомив Сергій Лещенко.

На сьогодні по Чернігівській області в судовому провадженні находяться справи по стягненню збитків за несанкціонований відбір газу різними категоріями споживачів на суму понад 5 млн. грн.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини