Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 04:02:32

Проект "Відповідальний вибір" у рамках "Бюджету участі" реалізується у Чернігові

29.09.2016   10:05

У Чернігівській міській раді пройшов круглий стіл на тему: «Відповідальний вибір: реалізація проекту в межах бюджету участі Чернігова».

У 2016 році в рамках «Бюджету участі» реалізується проект, що передбачає проведення первинної профілактики наркоманії, ВІЛ, СНІДу та злочинності  серед  8-класників 15-ти загальноосвітніх навчальних закладів міста, а також ряд інших заходів для учнів, студентів та педагогів.

Заступник Чернігівського міського голови Олександр Ломако привітав учасників круглого столу з успішною реалізацією проекту та підкреслив, що проект «Громадський бюджет» допомагає активній громадськості міста реалізувати свої ініціативи на користь громаді, а міська влада їм у цьому допомагає.

Як зазначив голова Громадської організації «Центр профілактики» «Вибір» Валерій Рябуха, особливістю проекту є залучення до його реалізації 33 тренерів-волонтерів з числа соціальних педагогів, студентів Чернігівського педагогічного університету та курсантів пенітенціарної системи, а також співпраця між державними організаціями та громадою Чернігова.

Під час круглого столу проведений звіт про хід виконання проекту та аналіз первинної профілактики наркоманії, ВІЛ/СНІДу та злочинності.

Учасникам проекту, які отримали теоретичну підготовку (20 годин) та провели 10 годин практичних уроків серед 8-класників шкіл міста, вручено сертифікати. Загалом, серед 15 шкіл міста, залучених до реалізації проекту, проведено 150 уроків профілактики наркоманії, ВІЛ, СНІДу та злочинності.

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини