Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:12:39

Голосування за проекти громадського бюджету відбуватиметься з 15 по 30 вересня включно

13.09.2016   08:22

Голосування за проекти проходитиме у Чернігові з 15 по 30 вересня у 14 пунктах голосування. На відміну від попереднього року пункти голосування розташовуватимуться не у бібліотеках або школах, а у адміністративних структурах, зокрема: районні у місті ради, Центр надання адміністративних послуг та інші. Для зручності чернігівців пункти голосування розташовані у різних мікрорайонах обласного центру.

Про це розповіла начальник відділу звернень міської ради Олена Редчиць під час зустрічі представників Ресурсних центрів  з розвитку місцевої демократії з усієї країни та депутатів Чернігівської міської ради 9 вересня.

За її словами, до загальноміського голосування у рамках бюджету участі допущено 61 проект. За кожен з поданих проектів голосували члени робочої групи після детального обговорення та висловлених пропозицій і зауважень.

Вона також повідомила, що загалом цього року було подано 75 проектів. Під час засідання робочої групи були розглянуті та проаналізовані подані проекти щодо допуску їх до голосування. За погодженням авторів проектів, частина з них була направлена на доопрацювання. 14 проектів  виключено і не допущено до голосування, зокрема, через неможливість фінансування або відмову самого автора від подальшої участі у проекті.

На реалізацію проектів-переможців у бюджеті Чернігова на 2017 рік планується передбачити до 1% від його загального обсягу - це орієнтовно 6,4 млн грн.

Серед 61 проекту: 30 проектів - капітальні видатки та 31 - поточні видатки, по 3,2 млн грн на кожний напрямок. Найбільша кількість пропозицій стосується сфер освіти, культури й медицини.

Впродовж 2 тижнів, відведених на голосування, соціально активні чернігівці можуть зробити вибір та підтримати проекти, які, на їх думку, найбільш цікаві та потрібні нашому місту. 

Олена Редчиць також пояснила, що кожна особа, яка виявить бажання взяти участь у голосуванні, має отримати 2 бюлетені – за капітальний та поточний проекти і проголосувати за обидва. Після завершення голосування підрахунок голосів по бюлетенях буде здійснювати робоча група у присутності ЗМІ.

Проекти реалізовуватимуться протягом наступного року і поквартально робоча група вивчатиме ход реалізації цих проектів.


Визначено 14 дільниць для голосування за проекти громадського бюджету:

·      Відділ звернень громадян Чернігівської міської ради (вул. Шевченка, 9)

·       Центр надання адміністративних послуг (вул. Рокоссовського, 20-А)

·       Деснянська районна у місті Чернігові рада (пр. Перемоги, 141)

·       Новозаводська районна у місті Чернігові рада (вул. Івана Мазепи, 19)

·       Палац культури художньої творчості дітей, юнацтва та молоді (вул. Д. Самоквасова, 8)

·       Будівельний ліцей (пр. Миру 247)

·       Професійний ліцей деревообробної промисловості (вул. Музична, 2-а)

·       Вище професійне училище побутового обслуговування (вул. Козацька, 11-а)

·       Професійний ліцей залізничного транспорту (вул. Реміснича, 56)

·       КП «ЖЕК-13» (вул. Незалежності, 14-а) або Файнбук (Базис – вул. Незалежності 12-а)

·       ЗНЗ № 16 (вул. Шевченоко, 93)

·       ЗНЗ №4 (вул. Толстого, 17)

·       ЗНЗ №21 (вул. Цимбалиста, 5)

·       Чернігівський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (Реміснича 24-а)

 

Довідково:
Бюджет участі передбачає участь жителів Чернігова у розподілі частини коштів міського бюджету. На наступний рік, зокрема, планується передбачити 6,4 млн грн на проекти чернігівців. Половина коштів буде витрачена на капітальні видатки і половина – на поточні.
Проект реалізується у рамках Польсько-Канадської Програми Підтримки Демократії, співфінансованої з програми польської співпраці на користь розвитку Міністерства закордонних справ РП та канадського Міністерства закордонних справ, торгівлі та розвитку (DFATD).
Вся детальна інформація про проекти розміщена на сайті Чернігівської міської ради у розділі "Громадський бюджет" та на сторінках газети "Чернігівські відомості".

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини