Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 04:13:44

Поліція Чернігівщини продемонструвала зацікавленій громадськості свої можливості. ФОТОрепортаж

03.09.2016   12:47Агенцiя

Представники підрозділів та служб поліції Чернігівщини під час культурно-масових заходів представили громадськості широкий спектр напрямків професії поліцейського.

Правоохоронці продемонстрували дорослим та юним глядачам сучасні зразки спеціальної техніки, спецзасобів та озброєння, що використовуються поліцейськими при виконанні своїх повноважень, а також провели показові виступи спецпризначенців.

Культурно-масові заходи для учнів чернігівських загальноосвітніх шкіл були проведені з метою профорієнтації та популяризації професії поліцейського. На території тренінгового центру Головного управління Національної поліції в Чернігівській області розташувалися експозиції підрозділів служби озброєння, вибухотехнічної служби та підрозділу особливого призначення. Гості могли потримати в руках різного виду зброю та спецзасоби, приміряти на себе амуніцію.

На майданчику для транспорту увазі відвідувачів було представлено авто та спецтранспорт поліції, в тому числі патрульної поліції. Школярі мали змогу посидіти у спецавто та на патрульному мотоциклі, випробувати гучномовець патрульного автомобіля.

Велике пожвавлення юних глядачів викликали виступи представників патрульної поліції, підрозділу швидкого реагування та роти поліції особливого призначення, які продемонстрували свої навички і вміння протистояти злочинцям, боронити громадян від нападу, затримувати правопорушників. Також глядачі схвально сприйняли показові виступи кінологів з курсу дресирування службових собак та затримання злочинців.

Як сказав керівник Головного управління Національної поліції в Чернігівській області полковник поліції Едуард Альохін: «Я вважаю, що поліція є невід’ємною частиною життя нашого суспільства, а враховуючи ту увагу, яка останнім часом приділяється їй, то мабуть і серйозною його частиною. Тому я хотів би, щоб підростаюче покоління було знайоме з цією сферою життя суспільства, тим паче з врахуванням тих подій, які відбуваються в країні і в поліції.

Вважаю за необхідне показувати дітям те, чим ми живемо, чим ми займаємося, «чим дихаємо», як ми змінюємось. Чим більше діти будуть знати, тим більше вони будуть ставити запитань і отримувати відповідей на ці питання. Ми показуємо реальну картину того, що маємо, нехай не завжди все рівно, гладко і благополучно, але правдиво. Діти повинні це бачити, симпатизувати і, мабуть, прагнути до цього. Чим більше суспільство знає про поліцію, а поліція знає про громадян, тим більший рівень їх взаємодії, тим краще для всіх частин суспільства. Це є основна задача на сьогодні і ми будемо проводити такі заходи якомога частіше».

У підсумку чимало дітлахів відзначали своє захоплення експозицією поліції, а дехто ще й додавав, що сам не проти спробувати у дорослому житті стати правоохоронцем.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.