Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 18:26:21

За результатами перевірок до бюджету додатково донараховано 1,3 мільйони гривень

01.09.2016   10:56Агенцiя

Як повідомили в управлінні податків і зборів з фізичних осіб Чернігівської ОДПІ ГУ ДФС у Чернігівській області, з початку року фахівцями підрозділу проведено 575 документальні позапланові перевірки фізичних осіб - підприємців, з яких 503 - на підставі рішень про припинення підприємницької діяльності, 25 - позапланові перевірки, 17 - з питань відшкодування ПДВ та 30 - інші.

Крім того, з початку року проведено 18 планових перевірок фізичних осіб - підприємців. За результатами проведених перевірок донараховано 1,3 млн.грн податків і зборів, які підлягають сплати до бюджету.

За словами фахівців управління, фізичними особами - підприємцями найчастіше порушується податкове законодавство в частині: віднесення до складу валових витрат суми коштів, витрачених на придбання продукції, товарів, робіт, послуг, що не використовуються при здійсненні підприємницької діяльності;
         віднесення до складу валових витрат витрат, які фактично не оплачені;
         віднесення до складу валових витрат суми коштів, витрачених на придбання товарів, які в подальшому не реалізовані.
     
Найбільш поширені серед юридичних осіб порушення податкового законодавства - це не оподаткування суми надміру витрачених коштів, отриманих платником податку під звіт та не повернутих у встановлені законодавством строки, які не підтверджені платіжними документами в оригіналі. Готівкові розрахунки проводилися без подання одержувачем коштів платіжного документа, який підтверджував би сплату покупцем готівкових коштів. Також, до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платники податків не включають суми коштів, сплачених підприємством за страхування  автомобіля, орендованого у фізичної особи.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини