Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 07:25:47

Замість збору батьківських коштів - фінансування з бюджету

23.08.2016   10:01

Дитячі освітні заклади Чернігова "закрили" багато потреб.

-  Скільки коштів по місту у дитячих навчальних закладах збирається з батьків? – таке запитання Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко задав начальнику управління освіти Василю Білогурі на розширеній нараді з керівниками структурних підрозділів та комунальних підприємств міської ради. Нараду було присвячено темі підготовки дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладів до нового навчального року.

За інформацією, озвученою начальником управління, сукупно батьківськими комітетами в дитсадках і школах зараз збирається близько мільйона гривень.

-  Я хочу мати чіткі й об’єктивні цифри щодо цього. Але якщо ми виділяємо навчальним закладам з міського бюджету 2 млн на миючі засоби, то чи не можна додати ще 1 млн і припинити цю ганебну практику? – наголосив міський голова.

На сьогодні в Чернігові вже зроблено багато для того, щоби мінімізувати необхідність збирати кошти з батьків у навчальних закладах. У 2016 році в Чернігові вперше за роки незалежності для дитячих навчальних закладів з міського бюджету почали виділяти гроші на потреби, які раніше фінансувалися батьківським коштом. Сукупно на них виділено з міського бюджету 22,5 млн грн.

Зокрема, в дошкільних навчальних закладах міста Чернігова було частково замінено старе електрообладнання на харчоблоках на нове. На це з міського бюджету пішло 2 млн. 348 тис. грн. Придбано холодильне обладнання, електричні плити, машини для переробки овочів, електричні водонагрівачі тощо. Усе - на підставі клопотань від завідуючих дошкільних навчальних закладів. Частина обладнання вже завезена, решта надійде до кінця вересня.

Переоснащення триває: міською радою 11 серпня 2016 року було виділено ІІ половину коштів  на придбання  електрообладнання по дошкільним навчальним закладам на суму 1 млн 535,44 тис грн. Закупівля буде проводитись після узгодження з завідуючими заявок та розроблення технічних вимог до обладнання.

Вперше за останні роки з місцевого бюджету виділені кошти (2,5 млн. грн.) на придбання для навчальних закладів миючих, дезінфікуючих засобів, фарби, м'якого інвентарю, канцелярського приладдя, будівельних матеріалів. Враховувалися потреби кожного закладу окремо із розрахунком на кожну дитину.

У І півріччі 2016 року навчальні заклади міста Чернігова, а саме ЗНЗ № 3,10,12,14,16,17, 22, 24, 36 отрималилінолеум. Загальна сума закупівлі склала 185 тис 815,14 грн. (це 929,1 м2). Раніше багато років на закупівлю цього виду будівельного товару бюджетні кошти не виділялись. Керівникинавчальних закладів неодноразово звертались з клопотанням про заміну покриття, але вирішували це питання за рахунок батьків.

Одночасно за рахунок міського бюджету у закладах освіти станом на 16.08. 2016 р. виконано капітальних ремонтних робіт на 7 млн 278 тис 994 грн.

Всього буде виконано таких ремонтів на 13,8 млн грн.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.