Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 15:14:33

У Чернігові засідали "оонівці"

09.08.2016   11:10Агенцiя

Питання глобального потепління та інших екологічних проблем планети Генеральна Асамблея ООН обговорювала на засіданні у Чернігівському національному технологічному університеті.

В зазначеному виші пройшов перший день засідання платформи активної молоді Північно-Української Моделі ООН. У дипломатичній грі беруть участь старшокласники та студенти перших-других курсів вишів з багатьох куточків України та ще чотирьох країн.

Платформа планує стати партнером ООН за програмою "Стань чемпіоном Сталого Розвитку". Саме тому захід проводиться під темою «Збереження землі для нащадків», тобто за темою № 13 Цілей Сталого Розвитку ООН – «Вжиття невідкладних заходів щодо боротьби зі зміною клімату та його наслідками».

Суть гри полягає в як найточнішій інтерпретації засідання Асамблеї. Робиться це з метою стимулювання молоді цікавитися суспільно-політичними процесами у країні та світі та усвідомлення важливості думки і справ усіх і кожного.

Варто зауважити, що ініціювали проведення заходу на Чернігівщині самі ж учасники, які брали участь у подібній грі в столиці. Вони ж шукали спонсорів. Як зазначив один з організаторів Назар Соломаха, пишатися є чим, адже таке масштабне дійство вдалося зорганізувати майже без значних фінансових вкидів.

Однак, ініціативу таки підтримали місцеві органи влади, регіональні та міжнародні інститути громадянського суспільства.

Привітати юних «дипломатів» прийшла директор Департаменту сім’ї, молоді і спорту ОДА Ніна Лемеш. Вона висловила своє захоплення креативністю та серйозністю настроїв сучасної молоді, а також зачитала лист до учасників гри від Міністерства закордонних справ України.

У відкритті заходу участь також взяла заступник міського голови Ольга Хоніч.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини