Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 10:47:36

На Красній площі Чернігова урочисто відзначили День Національної поліції України. ФОТОрепортаж

05.08.2016   07:15Агенцiя

У святкових заходах з нагоди першої річниці Національної поліції України взяли участь керівництво ГУНП, представники обласної та міської влади, правоохоронці.

4 серпня обласний центр над Десною разом із правоохоронцями відзначав День Національної поліції України. На центральній площі Чернігова, що носить назву Красна, тобто красива, вишикувалися у парадних одностроях юнаки і дівчата, які гордо носять звання поліцейський.

Чернігівці і гості міста вітали патрульну поліцію, поліцейських Чернігівського відділу поліції, спецпризначенців роти «Чернігів», бійців роти поліції особливого призначення та співробітників поліції охорони.

На Красній площі Чернігова була виставлена для огляду техніка поліції, озброєння та амуніція, чим одразу скористалися глядачі свята – вони фотографувалися з усміхненими поліцейськими та жваво вивчали експонати під відкритим небом.

Урочисті заходи відкрилися виконанням Державного гімну, присутні заслухали святкову телеграму від Голови Нацполіції Хатії Деканоїдзе, після чого тимчасово виконуючий обов’язки начальника Головного управління Національної поліції в Чернігівській області підполковник поліції Євген Гончаров привітав поліцейських зі святом. У своєму виступі він підкреслив значну роль Національної поліції України у виконанні завдань із охорони прав і свобод людини, протидії злочинності, підтриманні публічної безпеки і порядку в Державі.

Присутні вшанували хвилиною мовчання правоохоронців, які загинули, виконуючи службовий обов’язок у мирних містах і селах, та у зоні воєнних дій на Донбасі, захищаючи Україну від російсько-терористичних військ.

Кошик із квітами був поставлений до памятника загиблим правооохоронцям Чернігівщини, який знаходиться біля адмінбудівлі Головного управління Нацполіції.

Свято поліції об'єднало і тих, хто проходив службу впродовж минулих років, і тих, хто продовжує служити й працювати в органах Національної поліції, а також представників державних структур влади та органів місцевого самоврядування.

Із привітальним словом перед зібранням виступили перший заступник Голови Чернігівської обласної державної адміністрації Леонід Сахневич, Голова Чернігівської обласної ради Ігор Вдовенко та Голова Чернігівської міської ради Владислав Атрошенко. Керівники області і міста вручили поліцейським відомчі відзнаки та грамоти.

Після завершення офіційної частини всі бажаючи мали змогу поспілкуватися з правоохоронцями, вивчити їх озброєння, сфотографуватися та з перших уст почути про хід реформ у правоохоронному відомстві.

Свято вийшло якраз таким, як і задумувалося – щирим, відкритим, без зайвого пафосу і офіціозу. Його родзинкою було якраз живе спілкування із носіями реформ у поліції – молодими правоохоронцями, за якими майбутнє.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини