Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:15:45

Завдяки втручанню прокурора збільшуються надходження за використання сільськогосподарських земель

02.08.2016   07:42Агенцiя

Органами прокуратури області забезпечується своєчасне та оперативне реагування та проблемні питання, пов’язані з використанням земель сільськогосподарського призначення.

Встановлено непоодинокі випадки, коли суб’єкти господарювання  використовують значні площі сільськогосподарських угідь для ведення товарного сільськогосподарського виробництва,  не вносячи відповідних змін до договорів у частині приведення розміру орендної плати до вимог законодавства.

На усунення порушень прокурори звертаються до суду з вимогою зобов’язати землекористувачів внести відповідні зміни в договори оренди. Нерідко, усвідомлюючи обґрунтованість позовних вимог прокурора, суб’єкти господарювання самостійно, до винесення судом рішення, укладають такі додаткові угоди про збільшення орендної плати.

Так, 19.07.2016 господарським судом Чернігівської області завершено розгляд позову прокурора в інтересах ГУ Держгеокадастру в області до одного з приватних підприємств, що використовувало земельну ділянку площею 24 га на території Ічнянського району та згідно договору оренди мало сплачувати орендну плату в розмірі лише 1,5% від нормативної грошової оцінки.

Проте, зваживши аргументи прокурора, ще до винесення судом рішення відповідач самостійно уклав додаткову угоду з розпорядником земель, внаслідок чого розмір орендної плати збільшено майже втричі (до 4%).
         
Варто зазначити,  що у поточному році судами вже розглянуто більше 10 позовів прокурорів вказаної категорії. 

Робота на цьому напрямі триває. 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини