Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 19:52:29

Онкохворі залишилися без лавочок− їх поцупили злодії, вночі…

18.07.2016   08:14Агенцiя

Новенькі ковані лавочки, які з півроку тому з думкою про онкохворих було встановлено біля адмінкорпусу онкодиспансеру, стали ласим шматком для злодіїв.

Впродовж ночі з 15 на 16 липня, скориставшись відсутністю охоронної системи на території медичного закладу, нечисті на руку люди встигли вкрасти чотири із шести лавочок.

Пропажу виявили о 4-й годині ранку. Є підозра, що працювали справжні профі злодійської справи, які без тіні сумніву готові переступити через людські моральні цінності. При тому, що медичний заклад працює цілодобово, свідків скоєного злочину знайти так і не вдалося. Єдине, про що розповідають люди, котрі перебували на той час в онкодиспансері: начебто й чувся якийсь гомін, втім нікому й на думку не спало, що хтось може прийти до медичного закладу й поцупити… лавочки.

Вартість однієї складає 2600 гривень. За попередніми підрахунками, онкодиспансеру завдано збитків у розмірі майже на 11 тисяч гривень.

За фактом крадіжки співробітниками поліції, яка тут же прибула на місце злочину, порушено кримінальну справу. Наразі ведеться слідство.

Як прокоментував головний лікар Чернігівського обласного онкологічного диспансеру Валерій Зуб, більш за все обурює те, що злодії не розминаються ні з чим – заради власної наживи готові відібрати навіть у хворої людини речі, в яких вона має нагальну потребу. Адже ці лавочки були встановлені виключно для того, щоби хворі, яким важко ходити, прооперовані люди змогли вийти й сісти, подихати свіжим повітрям, поспілкуватися…

 Щодо охорони прилеглої території онкодиспансеру, то, на жаль, скромні бюджетної можливості медичного закладу не дозволяють винайняти охорону в сучасному розумінні цього поняття.

Втім адміністрацією закладу постійно опрацьовуються шляхи вирішення цього питання. За збігом обставин, буквально напередодні цього прикрого факту була досягнута домовленість із представниками громадських організацій щодо спільного вирішення цієї проблеми.

Наразі адміністрацією медичного закладу вирішується питання про встановлення системи відеонагляду на території онкодиспансеру.

Проте колектив онкодиспансеру не втрачає надії, що, можливо, й знайдуться свідки скоєного злочину або ж відгукнуться люди, які володіють інформацією про нове місцезнаходження лавочок. Якщо ви щось знаєте, просимо звертатися до адміністрації медичного закладу.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.