Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:34:46

Архітектурно-містобудівна рада обговорила проект Детального плану території в кварталі вулиць Кільцевої, Балицького та І. Багряного в м. Чернігові

07.07.2016   09:47

Відбулось засідання архітектурно-містобудівної ради при управлінні архітектури та містобудування Чернігівської міської ради за участю заступника міського голови Валерія Бондарчука, начальників структурних підрозділів міської ради.

Члени архітектурно-містобудівної ради розглянули проект містобудівної документації «Детальний план території в кварталі вулиць Кільцевої, Балицького та І. Багряного», який представила керівник ПП «Портал-М» Тетяна Мазур.

Проект розроблено на замовлення управління архітектури та містобудування міської ради, на підставі рішення Чернігівської міської ради від 31.03.2016 року та згідно договору № 04/16 від 14.04.2016 року у відповідності до вихідних даних та завдання на розроблення детального плану зазначеної території, затвердженого замовником. Окрім того, цей проект є етапом реалізації рішень чинного Генерального плану м. Чернігова, розробленого інститутом «Діпромісто» та затвердженого рішенням Чернігівської міської ради 25 грудня 2003 року.

Як повідомила Тетяна Мазур, ділянка, на якій розміщуватиметься багатоповерхова житлова забудова з об’єктами соціально-побутового призначення, розташована в межах Деснянського району на межі міста Чернігова з землями Улянівської сільської ради Чернігівського району в кварталі вулиць Кільцевої, Балицького та І. Багряного. Згідно з Детальним планом цієї території, загальний обсяг житлової забудови становить 91 тис. м2 загальної площі квартир і розподіляється по поверховості наступним чином: 10-ти та 11-ти поверхові будинки — 70%, 16-ти поверхові — 30%.

Ця земельна ділянка має просту конфігурацію, вона не має відношення до об'єктів природно-заповідного фонду України і особливо цінних земель, не відноситься до охоронних археологічних зон, вільна від забудови і зелених насаджень. Винятком є зона артезіанської свердловини № 76, яка виробила свій технічний термін і потребує закриття.

Автор проекту повідомила, що після проведення аналізу існуючої містобудівної ситуації, враховуючи особливості даного району, було прийнято архітектурно-планувальне рішення по забудові кварталу, загальним принципом якого є формування комфортного середовища для його мешканців. «Враховуючи місце розташування об’єкту проектування в планувальній структурі міста, переважною категорією житла має бути «соціальне» та «доступне» житло», - зазначила Тетяна Мазур.

За її словами, загальна кількість квартир у будинках — біля 1640 од., в тому числі: 1-кімнатних — 60%; 2-кімнатних — 37%; 3-кімнатних і більше — 3%. Розрахункова кількість населення, що має проживати на зазначеній території, становить майже 3400 чоловік.

На території кварталу передбачається розміщення повного комплексу установ і підприємств обслуговування: дитячий дошкільний заклад (на 100 місць); амбулаторія загальної практики сімейної медицини та аптека; відділення зв'язку та банку; фізкультурно-оздоровчі споруди; художня школа; підприємства побутового обслуговування; приміщення для культурно-масової роботи; магазини продовольчих та непродовольчих товарів та багато іншого.

«Враховуючи, що на прилеглій до об’єкта проектування території знаходяться загальноосвітні навчальні заклади №12, №29, №31, проектна потужність яких перевищує фактичну кількість учнів, проектом передбачається використати вільні потужності цих навчальних закладів для забезпечення місцями дітей шкільного віку, що мають проживати в новому кварталі, у відповідності до розрахунку», - прокоментувала Тетяна Мазур.

Для організації транспортного забезпечення даної новобудови задіяні різні види громадського транспорту: автобус, маршрутне таксі, індивідуальний автотранспорт. Маршрути міського пасажирського транспорту проходять по вулиці Кільцевій. Існуюча найближча зупинка громадського транспорту розташована біля торгового центру «ЕПІЦЕНТР». Крім того, проектом Детального плану передбачається будівництво нових зупинок громадського транспорту, а також улаштування світлофорного об’єкту для регулювання руху пішоходів та транспорту.

Після презентації, члени архітектурно-містобудівної ради при управлінні архітектури та містобудування міськради задали питання та висловили свої пропозиції. Після цього одноголосно проголосували за запропонований проект.
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини