Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 09:39:16

Організація діяльності щодо захисту прав і свобод дітей є важливим напрямом діяльності органів прокуратури

04.07.2016   10:11Агенцiя

З початку року до суду пред`явлено 29 позовів на суму майже 700 тис. грн., з яких розглянуто та задоволено 19 на суму 311 тис. грн., добровільно відшкодовано до бюджетів 214 тис. грн.

Значну увагу приділено захисту соціальних, житлових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

В інтересах 7 дітей цієї категорії до суду направлено позови про накладення заборони на відчуження батьками, яких позбавлено батьківських прав, житла, де діти проживали до надання статусу, а також про визнання права власності на будинки та земельні паї в порядку спадкування в разі смерті батьків. Загальна вартість спадкового майна, яке тривалий час опікунами та піклувальниками дітей не переоформлено за підопічними, становить понад   300 тис. грн.

Також у суді відстоюються інтереси випускників з числа дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування на отримання одноразової грошової допомоги після закінчення навчального закладу.

Наразі в їх інтересах подано 12 позовів на суму майже 100 тис. грн. На даний час судами області задоволена половина таких позовів та чотирьом дітям згідно з рішенням суду ці кошти виплачено.

Всього з початку року ювенальними прокурорами забезпечено участь у 83 цивільних справах з питань захисту прав дітей.

Крім того, прокурорами виявлено порушення при використанні бюджетних коштів під час проведення ремонтних робіт закладів освіти. Відомості за вказаними фактами внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, триває слідство.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.