Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 09:26:12

Поза зоною зв’язку – сільчани трьох районів

30.06.2016   11:39Агенцiя

Села Олександрівка, Верхолісся, Піски, Забарівка, Сахутівка, Домашлин, Тютюнниця, Киселівка, Кирилівка, Нова Буда, Низківка, Маховики, Соснівка,Філонівка, Костючки, Лютівка Корюківського, Менського та Щорського районів перебувають у зоні сумнівного прийому мобільного зв’язку. Понад десять років тутешні жителі разом із сільською владою ніяк не вирішать проблему…

Років сім тому до Забарівки (Корюківський район) із Києва частенько приїздили фахівці з мобільного зв’язку. Ходили вулицями, обирали місце, де встановити антену, яка би поліпшувала зв’язок і забезпечувала його надійність. Але нічого путнього не знайшли. «Ось тоді я пройшов вулицями й відшукав необхідне місце, – каже сільський голова Володимир Козел. – Для них треба було, аби майданчик був дешевим. Саме звідси антена забезпечувала би хороше покриття великої території».

Фахівці з «Київстару» приїхали вдруге, обдивилися. Сказали, місце та будиночок придатні. Довго в селі чекали їх люди. Дуже надіялися, що у них з’явиться нормальний мобільний зв’язок(до цього він був безнадійним).
– Коли б у нас звели антену, вона могла би покрити велику територію, – каже вищезгаданий сільський голова . – У Низківці, Кирилівці, Забарівці, Пісках, Верхоліссі, Олександрівці, Тютюнниці, Сахутівці, Домашлині й Киселівці, ближчих селах Менського та Щорського районів жодних проблем би не було з отим зв’язком.

Та забули про селян кияни. І тоді тривогу забили в Олександрівці, яка в епіцентрі недосяжності мобілок. Не один раз писали до Києва. Зверталися до МТС, «Київстару». А наприкінці 2015 року – до «Лайфу», який планував зробити зв’язок у Домашлині. Тоді сільський голова Олександрівки Антон Редін попрохав, щоб антену встановили в їхньому селі. Та йому відповіли: «Ми робимо по черзі».

– Яка на сьогодні ситуація? – запитую в Антона Редіна.
– Багато людей із Олександрівки, Верхолісся, Пісків, а також навколишніх сіл скаржаться, що жодних змін у поліпшенні мобільного зв’язку не відбулося. Ми майже поза зоною прийому. Забули про нас зв’язківці-кияни… До найближчих антен (а вони у Корюківці й Городищі) – десятки кілометрів. До щогли, що в Городищі, можливо, ближче на чотири-п’ять кілометрів від нашого села. Там би потужності антени та обладнання треба додати. Тоді б у нас і в Забарівці, можливо, було би деяке поліпшення. Але й це не гарантовано…

З роками виявилося, що найкраще вибудувати антену в Олександрівці.

Звідси мали би хороше покриття всі вищезгадані села трьох районів.

Для цього голова разом із активістами села підшукав місце – двоповерхове приміщення на тракторному стані. Це територія «Олстасльону». Власники її погоджуються, ідуть назустріч селянам, аби саме тут встановити таку антену. Але до киян не достукатися…
У районі також дуже поганий мобільний зв’язок в Охрамієвичах, Маховиках, Соснівці, Буді, Романівському, Лупасовому, Новій Буді та ще у півдесятку сіл, які на різних «паралелях і меридіанах».

«Ми дуже просимо: посприяйте, – прохає Антон Редін. – А разом ця гірка проблема розв’яжеться ще майже для двох десятків сіл Корюківського й Менського районів. Сподіваємося на вас. Коли б запрацювали антена та її відповідне обладнання в Олександрівці, близько двох тисяч абонентів із інших сіл трьох районів мали би надійний зв’язок»


Віктор Божок, м. Корюківка

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.