Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 11:07:22

Найбільш активно "жнивують" правоохоронці Носівського відділення

29.06.2016   16:12

Поліція Чернігівщини розпочала наступ на нелегальні посіви маку та конопель.

За два тижні від початку комплексу оперативно-профілактичних заходів під умовною назвою «Мак-2016» поліцією вже відкрито 34 кримінальні провадження за фактами незаконного вирощування нарковмісних рослин. У правопорушників вилучено майже 2000 рослин маку та 1160 рослини конопель.

Завдання з виявлення підпільних наркоплантаторів головною мірою покладено на дільничних інспекторів поліції. Найбільш активно «жнивують» правоохоронці Носівського відділення Ніжинського відділу поліції ГУНП в Чернігівській області, тут виявлено аж десять фактів нелегальних посівів снодійного маку та конопель за якими відкриті кримінальні провадження.

Вісім проваджень за ст. 310 Кримінального кодексу України (посів або вирощування снотворного маку чи конопель) вже відкрили поліцейські Чернігівського відділу ГУНП в Чернігівській області. Нагадуємо, що за цією статтею передбачено покарання аж до обмеженням волі на строк до трьох років.

Одним з останніх яскравих прикладів нелегального наркобізнесу може слугувати факт виявлення дільничними інспекторами поліції Бобровицького відділення ГУНП в Чернігівській області посіву конопель кількістю понад 800 стеблин. В господарстві двох сестер в смт. Кобижча, на городі та на подвір'ї, дільничні нарахували аж 816 кущів цієї нарковмісної рослини. Призначення такого врожаю зараз з'ясовують слідчі. За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч. 1 ст. 310 Кримінального кодексу України (посів або вирощування снотворного маку чи конопель).

Поліцейська спецоперація «Мак-2016» продовжується і буде тривати до кінця вересня тому поліція звертається до жителів Чернігова і області з попередженням про неприпустимість вирощування на присадибних, дачних ділянках чи інших придатних для цього територіях нарковмісних рослин - снодійного маку чи конопель. Адміністративна відповідальність за це передбачена у вигляді штрафу від вісімнадцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією незаконно вирощуваних наркотиковмісних рослин. А за ст.310 Кримінального кодексу України передбачено штраф від ста до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років. Наркотиковмісні рослини вилучаються та знищуються.

Незнання закону від відповідальності не звільняє. Тому навколо ваших осель і городів бажано б звільнитись навіть від дикоростучих нарковмісних рослин аби не наражати себе на ризик бути притягнутим до відповідальності.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини