Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 20:57:54

Поліцейська спецоперація "Мак-2016" в самому розпалі

25.06.2016   14:25Агенцiя

На Чернігівщині тривають оперативно-профілактичні заходи з виявлення та знищення нелегальних посівів снодійного маку та конопель.

Метою заходів є виявлення та знищення незаконних посівів нарковмісних рослин маку і конопель, перекриття усталених каналів надходження наркотичних засобів від виробника до споживача та притягнення наркоторгівців до кримінальної відповідальності.

Окрім того поліцейські Чернігівського відділу поліції звертаються до мешканців міста, які проживають у приватному секторі та до керівників комунальних і приватних підприємств з проханням самостійно вживати заходи по виявленню та знищенню дикоростучих посівів маку і конопель, адже за посів маку чи конопель передбачена як адміністративна так і кримінальна відповідальність.

Так, за незаконний посів або незаконне вирощування снодійного маку в кількості до 100 рослин чи конопель до 10 рослин передбачена адміністративна відповідальність (ст. 106-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення) — штраф від вісімнадцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією незаконно вирощуваних наркотиковмісних рослин.

Якщо ж правопорушник виростить від 100 до 500 рослин снодійного маку або від 10 до 50 рослин конопель - йому загрожує вже кримінальна відповідальність (ч. 1 ст. 310 Кримінального кодексу України) — штраф від ста до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років. А якщо цей фігурант вже раніше притягувався до відповідальності за оборудки з наркотиками - йому не оминути тюремного ув’язнення. Частина 2 статті 310 Кримінального кодексу України передбачає від трьох до семи років позбавлення волі.

Правоохоронці нагадують громадянам про заборону незаконного посіву наркотичного зілля і застерігають не гратися у хованки із законом — «пронесе – не пронесе».

Відповідно до законодавства, право на вирощування нарковмісних рослин мають лише юридичні особи, які для цього повинні отримати спеціальні дозволи.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.