Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 09:31:00

День поля відзначили у Носівській селекційно-дослідній станції

24.06.2016   09:22

23 червня перший заступник голови обласної державної адміністрації Леонід Сахневич, заступник голови обласної ради Арсен Дідур, науковці сільськогосподарської сфери, представники громадськості та ЗМІ відвідли Носівський район, де взяли участь в урочистих заходах присвячених Дню поля, що відбулися у Носівській селекційно-дослідній станції.

Директор Носівської селекційно-дослідної станції Миронівського інституту пшениці імені В. М. Ремесла НААН Наталія Буняк, презентуючи установу, зазначила, що хоч у кожного і різні напрямки роботи, але результат у всіх має бути один – добробут України. Вона також висловила сподівання, що ця подія викличе зацікавленість у аграріїв та, завдяки їхній співпраці, сприятиме подальшому розвитку сільськогосподарської галузі. Разом з тим, керівник окремим сільгоспвиробникам Чернігівщини за багаторічну плідну співпрацю в популяризації сортів Носівській селекційно-дослідній станції та сприяння у їх впровадженні на поля вручила листи подяки.

Після урочистої частини відбулася концертна програма.

Гості заходу також ознайомлися з пропозиціями від компаній «Юпітер 9 Агросервіс», «Агротехсоюз», «Укрсільгоспмаш», «Шинтехсервіс», «Байєр», «Монсанто», «Дюпон Піонер», оглянули сільськогосподарську техніку та сортові посіви озимих і ярих зернових культур урожаю 2016 року, які знаходяться на демонстраційному полігоні, полях станції та ДП ДГ Носівської СДС.

Довідково. Носівська селекційно-дослідна станція – одна із найстаріших науково-дослідних установ України із понад 100-річною історією.

Серед основних напрямків наукових досліджень: селекція озимого жита, ярого ячменю, вівса, конюшини, люцерни, цибулі та огірків; проведення досліджень з покращання селекційного процесу і створення сортів генетично захищених від ураження основними хворобами та стійких до абіотичних факторів навколишнього середовища; створення голозерних сортів ярого ячменю та вівса з високим вмістом поживних речовин; оригінальне та елітне насінництво зернових, кормових та овочевих культур.

За весь час роботи на станції створено і зареєстровано понад 80 сортів різних сільськогосподарських культур.

Носівська селекційно-дослідна станція та дослідне господарство здійснюють велику насінницьку роботу як щодо сортів власної селекції, так і по інших культурах. Щорічно вирощується близько 150-200 т оригінального та 600-800 т елітного насіння, яке реалізовується в 17 областях держави.

В Україні близько 50 % посівів жита, понад 70 % вівса, а в Чернігівській області переважна більшість посівів ярого ячменю становлять сорти носівської селекції.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».

26 квітня: цей день в Україні і світі

26 квітня: цей день в Україні і світі 08:13

ДЕНЬ 793 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 793 RUSSIAN AGRESSION

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.