Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 20:24:57

У Тігіпка відібрали 47 гектарів риболовецьких ставків на Чернігівщині

21.06.2016   12:33Агенцiя

Суд зобов’язав ТОВ Агрофірма «Обрій» LTD повернути Чернігівській облдержадміністрації земельні ділянки водного фонду загальною площею 47,82 га на території Харківської сільської ради Талалаївського району.

Про це свідчить рішення Госпсуду Чернігівської області від 7 червня.

Водойми в урочищах «На Баму», «Грузьки», «Тарасове», «Конюшні», «Старий», «Новий» і «Діжурка», які орендувало ТОВ Агрофірма «Обрій»
Водойми в урочищах «На Баму», «Грузьки», «Тарасове», «Конюшні», «Старий», «Новий» і «Діжурка», які орендувало ТОВ Агрофірма «Обрій»
У позовних вимогах прокуратура вказувала, що договір оренди цих ділянок закінчився у 2012 році, однак фірма продовжує використовувати їх, сплачуючи при цьому мізерну орендну плату. Розмір плати у матеріалах справи не вказаний.

Суд встановив, що Агрофірма «Обрій» у 2006 році отримала цю землю в оренду на 5 років для риборозведення. В другій половині 2011 року вона звернулася до Талалаївської РДА, яка на той час розпоряджалася цими землями, щоб поновити договір, і отримала згоду. У січні-лютому 2013 року фірма уклала з РДА 7 нових договорів оренди на 15 років. Вони підписані сторонами і погоджені Деснянським басейновим управлінням.

Однак, фірма не здійснила державну реєстрацію цих договорів оренди. Жодних доказів, які б підтверджували факт держреєстрації, Агрофірма «Обрій» суду не надала. При цьому фірма стверджує, що неодноразово зверталася до держреєстратора, але на підтвердження цього суд отримав лише звернення від 23 травня цього року, тобто більш ніж через місяць після порушення провадження по цій справі. Крім того, фірма надала суду копії лише п’яти із вказаних семи договорів оренди.

У зв’язку зі змінами законодавства з 2013 року повноваження щодо розпорядження вказаними водними ділянками перейшли до Чернігівської ОДА. Остання повідомила суду, що не отримувала від Агрофірми «Обрій» жодних звернень з приводу надання у користування ділянок.

Разом з тим, з матеріалів справи відомо, що 3 червня цього року Агрофірма «Обрій» направила Чернігівській ОДА клопотання про реєстрацію права власності на вказані ділянки площею 47,82 га. Результати його розгляду наразі невідомі.
З 2000 і до кінця 2012 року директором агрофірми був колишній депутат Чернігівської облради Василь Фесак. Він же мав найбільшу частку у компанії. Василь Фесак помер у березні 2015 року.

У 2013 році засновником ТОВ Агрофірма «Обрій» LTD стала кіпрська компанія «Велко Лімітед» (Welco Limited). Нинішнім засновником агрофірми є кіпрська компанія Кінтас Лімітед (Kintas Limited) Сергія Тігіпка, який кілька років тому почав активно скуповувати агрокомпанії. З лютого 2014 року директором «Обрію» є Валерій Сердюк.


http://nashigroshi.org/2016/06/21/u-tihipka-vidibraly-47-hektariv-rybolovetskyh-stavkiv-na-chernihivschyni/

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини