Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 06:20:33

Для лікування онкохворих дітей в обласній дитячій лікарні створено спеціальні умови

16.06.2016   10:03Агенцiя

Для дітей з онкогематологічними захворюваннями в обласній дитячій лікарні відтепер працюватиме спеціалізований гематологічний блок.

П’ять палат, із яких одна інтенсивної терапії, маніпуляційний кабінет, харчоблок, ігрова кімната – все задля покращення умов лікування таких діток. Адже онкогематологічні паталогії потребують проведення довготривалої високотоксичної терапії, в окремих випадках – від 6 місяців до 1 року. Препарати, які використовуються, знижують імунну систему, діти стають дуже чутливими до будь-якої інфекції. Тому потребують лікування у боксованих умовах, максимально комфортних та безпечних. Наразі в області 12 дітей борються з цими захворюваннями.

Тож перерізання стрічки гематологічного блоку, яке відбулося вчора, 15 червня, дає сподівання на досягнення позитивного ефекту від лікування.

– Відкриття такого блоку – надзвичайно важлива подія. Наразі в області складається непроста ситуація з дитячою онкологією – взнаки дається чорнобильська зона. Тож сьогодні ми говоримо про створення гарної медичної бази для лікування тяжкохворих дітей, – сказала заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Наталія Романова.

Вона висловила велику вдячність благодійникам, які допомогли у відкритті спеціалізованого блоку, залучивши понад 100 тисяч гривень. Зазначила, що лише спільними зусиллями владних органів, представників бізнесу, небайдужих людей можна вирішувати найскладніші проблеми. Так, значну допомогу надали Міжнародний благодійний фонд імені Вадима Нестерчука, ПП «СТВ» та депутат обласної ради Сергій Сергієнко.

Також Наталія Романова відзначила важливу роль громадськості, яка постійно привертає увагу до проблеми онкохворих дітей. Вона також зазначила, що в області на найближчі роки відпрацьовано стратегію паліативної допомоги тяжкохворим дітям.

– Головне – полегшити страждання дітей, дати їх сім’ям надію на одужання, створити такі умови, щоб кожна дитина щоденно могла відчувати дитячі радощі, – така позиція заступника голови ОДА.

Головний лікар обласної дитячої лікарні Олександр Карета висловив обнадійливе переконання, що онкогематологія – це не вирок. Великий відсоток дітей одужує. А відкриття такого блоку значно покращить умови їх лікування. Крім того, медичний персонал закладу докладатиме зусиль у створенні такої атмосфери, в якій діти не відчуватимуть своєї ізольованості від звичайного життя.

Розділили радісну подію також начальник Управління охорони здоров’я ОДА Петро Гармаш, директор фонду імені Вадима Нестерчука Наталія Литвинова, лікарі, представники громадськості та ЗМІ та, звичайно, батьки маленьких пацієнтів.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини