Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 16:56:52

Олександр Волощук - життя без кордонів

15.06.2016   08:07Агенцiя

Олександр Волощук, 44 роки. За 14 років мандрівок відвідав 44 країни, 846 міст, подолав 282 тисячі кілометрів. Автор семи виданих книг, ще одна книга видана у співавторстві.

На прес-конференції Олександр розповів, що 21 червня він вирушає у свою чергову подорож – пішки навколо Чорного моря. На відміну від попередніх мандрівок Олександра, здійснених здебільшого автостопом, нинішня має бути саме пішою, без використання транспортних засобів. Приблизно 5200 кілометрів чернігівський мандрівник має намір подолати орієнтовно за вісім місяців.

Стартовою точкою Олександр обрав Перекопський вал (кордон Херсонської області та Криму), далі його шлях проляже територіями України, Румунії, Болгарії, Туреччини, Грузії, Абхазії, Краснодарського краю та Криму.
    
Подорож пішки навколо Чорного моря Олександр Волощук задумував давно, і ось лише нинішнього року вона має стати реальністю, незважаючи на перешкоди політичного характеру.
     
Будь-яка мандрівка повинна мати свою мету. У нинішнього задуму Олександра їх декілька. По-перше, випробування можливостей організму. По-друге, ця мандрівка матиме статус незвичного хресного ходу, оскільки маршрут проходитиме територіями православних країн (за винятком Туреччини, але ж, згадаймо, це територія колишньої православної Візантійської імперії). А по-третє,  чернігівський мандрівник стане «послом доброї волі», особистим прикладом показуючи можливість мирного співіснування сусідніх народів причорноморських країн.
     
І ще така цікава річ. В жодному із доступних джерел Олександру Волощуку не вдалося знайти відомостей про бодай одного з мандрівників, хто будь-коли обійшов би пішки навколо Чорного моря. Тож наш земляк може стати першою людиною, яка це зробить.
   
Протягом прес-конференції аудиторія ставила Олександру різні питання, які стосувались фізичного навантаження, раціону харчування, безпеки життя, відпочинку. Для всіх присутніх було цікавою новиною плани підкорити пустелю Гобі.
 
Організатори прес-конференції підготували книжкову виставку разом з чудовими фотознімками мандрівника.   
     

Наталія Утиро

 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини