Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 07:49:09

Прокуратура оскаржить вирок суду, яким засуджено батька до 15 років позбавлення волі за вбивство та замах на вбивство дітей

10.06.2016   07:52

Колегією суддів Городнянського районного суду 6 червня засуджено місцевого жителя за вбивство однорічної дочки та замах на вбивство дворічного сина (п. 2 ч. 2 ст. 115, ч. 2 ст. 15, п. 2 ч. 2 ст. 115 КК України).

Незважаючи, що обвинувачений в судовому засіданні своєї вини у  вчиненому злочині не визнав, державний обвинувач  надав беззаперечні докази того, що у жовтні 2015 року близько 23 години обвинувачений за місцем свого проживання, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння, умисно завдав  малолітній дочці тілесні ушкодження. Внаслідок травм дитина померла на місці події.

Після цього, бажаючи такої ж участі своєму двохрічному сину, чоловік наніс йому численні удари руками по різних ділянках тіла, спричинивши тяжкі тілесні ушкодження.

Розуміючи, що виконав усі дії, які вважав необхідними та достатніми для позбавлення життя дітей, які перебували у непритомному стані, у холодну пору доби залишив їх лежати на подвір’ї господарства.

Сина з тілесними ушкодженнями, непритомного та переохолодженого  своєчасно виявлено та госпіталізовано до лікарні, в результаті чого смертельний наслідок не настав.

Згідно з висновком судово-психіатричної експертизи обвинувачений є осудним.

Вироком суду  за вчинення  інкримінованих кримінальних правопорушень чоловіка засуджено до 15 років позбавлення волі.

Враховуючи характер, ступінь тяжкості та суспільну небезпеку вчинених кримінальних правопорушень та не погоджуючись із призначеною мірою покарання, ухвалений судом вирок Щорським відділом Менської місцевої прокуратури буде оскаржено до суду апеляційної інстанції.

Позиція державного обвинувача – за вчинення цих особливо тяжких злочинів довічне позбавлення волі.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини