Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 07:26:02

Робоча група з розгляду звернення колективу "Смолинського торфозаводу" ДП "Чернігівторф" провела своє останнє засідання

07.06.2016   08:19Агенцiя

6 червня заступник голови обласної ради Арсен Дідур провів засідання робочої групи з розгляду звернення колективу «Смолинського торфозаводу» ДП «Чернігівторф».

У заході також взяли участь голова Семенівської районної ради Василь Малкович, депутати обласної ради: Іван Якуб, Віктор Труш, Володимир Лобосок, а також в.о. директора ДП «Чернігівторф» Юрій Бондаренко, голова профспілкового комітету ДП «Чернігівторф», депутат Чернігівської районної ради Валентина Огієнко, начальник дільниці з видобутку і переробки торфу с. Смолин Андрій Страхов.

Арсен Дідур нагадав присутнім, що 21 березня на засіданні робочої групи було підписано Меморандум про співробітництво між Чернігівською обласною радою, державним підприємством «Чернігівторф», трудовим колективом дільниці з видобутку та переробки торфу с.Смолин ДП «Чернігівторф» та місцевою територіальною громадою.

За словами заступника голови обласної ради, у рамках Меморандуму було досягнуто певних результатів, зокрема, у вирішенні в судовому порядку реструктуризації боргів перед державою, активізації розгляду кримінальних проваджень, пов'язаних з ДП «Чернігівторф». Зокрема, відбулися кадрові зміни на державному підприємстві, яке очолив місцевий керівник. Тому від депутатів обласної ради надійшла пропозиція завершити діяльність робочої групи.

На сьогоднішньому засіданні учасники наради обговорили кадрові питання, організацію виробництва, фінансовий стан та функціонування ДП «Чернігівторф» в цілому. Також було озвучено пропозицію щодо відокремлення філії «Ірванівський торфозавод»та дільниці з видобутку і переробки торфу с. Смолин від ДП «Чернігівторф» та надання їм статусу юридичних осіб.

Члени робочої групи, розглянувши всі пропозиції, вирішили завершити її роботу та ініціювати Звернення до Прем'єр-Міністра України Володимира Гройсмана і Міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика щодо відокремлення філії «Ірванівський торфозавод», дільниці з видобутку та переробки торфу с. Смолин від державного підприємства «Чернігівторф» на надання їм статусу юридичних осіб. Разом з тим, члени робочої групи дійшли висновку надати право заступнику голови обласної ради Арсену Дідуру внести відповідний проект рішення на розгляд найближчого засідання сесії обласної ради.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини