Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 14:48:58

Чернігівське "Відродження" стане більшим і якіснішим. Цьогоріч – перша черга

07.06.2016   07:28Агенцiя

Для ознайомлення з роботою Чернігівського центру медико-соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Відродження» 4 червня, заклад відвідав народний депутат України Сергій Березенко. Разом із ним – голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч, оскільки приводом для зустрічі стала підготовка до реалізації проекту реконструкції приміщень закладу коштом державного бюджету.

М«Підтримка реабілітаційного центру, значення якого неможливо переоцінити, є дійсно нагальною потребою. Ті понад дві тисячі дітей, які щороку проходять тут реабілітацію, серед яких, на жаль, є і невиліковні, потребують кращого ставлення з боку держави, поліпшенні матеріально-технічної бази закладу. Тому за пропозицією Валерія Петровича розпочато розгляд можливості підтримки «Відродження» в добудові частини корпусу цього центру для того, щоб розширити можливості в проведенні реабілітаційних процедур.

Моє завдання як народного депутата – також залучати кошти до області, тому думаю, що цього року нам удасться додатково до коштів Фонду регіонального розвитку залучити ще 20 мільйонів гривень із Фонду соціально-економічного розвитку і цільовим способом направити їх на ті проекти, які вже готові і яких Чернігівщина потребує найбільше. Вважаю, що підтримка «Відродження» є дійсно нагальною, і 9,5 мільйонів гривень із цього фонду буде виділено вже цього року для побудови першої черги проекту», – прокоментував мету свого візиту до Чернігівського центру медико-соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Відродження» народний депутат України Сергій Березенко.

У ході зустрічі директор центру «Відродження» Василь Іванович Пасічник розповів про деталі проекту: «Між двома існуючими корпусами планується зведення триповерхової прибудови. У ній будуть розташовані розширені харчоблок, гідромасажний блок і невеличкий басейн. Також у приміщенні заплановане розміщення ще одного кабінету реабілітації та зали».

З метою недопущення корупційних зловживань та для найкращого контролю за якістю виконання робіт, головою ОДА Валерієм Кулічем запропоновано кошти, необхідні для будівництва, передати безпосередньому замовнику робіт – центру «Відродження», який має статус неприбуткової організації та є розпорядником бюджетних коштів.

Друга черга проекту передбачає збільшення площі закладу за рахунок надбудови третього поверху над існуючою спорудою. Це дасть змогу розширити і потужність закладу, і його функціональність. Також планується збільшити увагу в напрямку паліативної допомоги, адже центр «Відродження» забезпечує медико-соціальну реабілітацію дітей-інвалідів, за якої обидва напрямки – медичний і соціальний – створюють комплекс, який необхідний усім пацієнтам – тим, хто одужує, а особливо тим, які, на жаль, підуть із життя через невиліковну хворобу. Народний депутат України приділив окрему увагу методам надання паліативної допомоги у центрі, оскільки опікується темою і був, зокрема, ініціатором нещодавнього громадського обговорення проблеми в Чернігівській ОДА.

У свою чергу голова облдержадміністрації Валерій Куліч, який підтримує заклад та лобіює реалізацію проекту з часу виникнення ідеї, висловив готовність повного сприяння фактичним роботам, обговорив із народним депутатом, директором центру та директором Департаменту соціального захисту населення механізми втілення проекту в життя. «За планом, реальні роботи мають бути розпочаті вже протягом місяця. Введення в експлуатацію першої черги можливе вже до кінця року, а до кінця наступного – реалізація проекту реконструкції Центру медико-соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Відродження» – у повному обсязі», – висловив не безпідставні сподівання Валерій Куліч.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини