Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 07:43:28

Чернігівські податківці налагоджують конструктивний діалог з громадськістю

25.05.2016   08:07

Однією з передумов сталого демократичного розвитку суспільства є інформаційна відкритість органів державної влади.

руки

руки

Зв’язки з громадськістю є відповідальною та важливою сферою діяльності органів Державної фіскальної служби, адже без чесних, доброзичливих та відкритих відносин між громадськістю та органами фіскальної служби їхня робота може бути проблематичною та не ефективною.

ДПІ у м. Чернігові зацікавлена у встановленні постійного конструктивного діалогу з підприємницькими колами. Керівництво інспекції наголошує на важливості об’єктивної оцінки громадськістю процесу реформування фіскальної служби. З цією метою протягом січня - квітня за ініціативи ДПІ у м. Чернігові проведені  засідання «круглого столу» за участі представників чернігівської бізнес - спільноти. Під час дискусії  обговорювався ряд важливих питань, які турбують платників податків, зокрема, таких як стан наповнення бюджетів в умовах змін до податкового законодавства, запроваджені зміни і новації в адмініструванні податків (зборів), проблема детінізації економіки та відносин у сфері зайнятості населення, користування електронними сервісами та адміністративними послугами ДФС України тощо.

Запровадженим змінам і новаціям в податковому законодавстві присвячені 6 брифінгів для представників місцевих ЗМІ  за участі керівного складу інспекції.

З метою охоплення інформацією більшої кількості мешканців міста з питань реформування податкової системи та діяльності фіскальної служби, працівниками ДПІ у м. Чернігові проведено громадські читання з відвідувачами міської бібліотеки ім. М. Коцюбинського.
До участі у семінарах, організованих для платників податків, долучилися і Чернігівська міська виконавча дирекція Чернігівського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та Чернігівське обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів.

З метою інформування громадськості через офіційний веб-портал та ЗМІ щодо завдань, напрямів і результатів діяльності інспекції, соціальної значимості добровільної та своєчасної сплати податків, зборів, платежів, за січень –квітень  поточного року підготовлено та розміщено 157 матеріалів. Крім того, в ЗМІ опубліковано 220 матеріалів з питань роз’яснення податкового законодавства та законодавства з єдиного внеску.

Слід зазначити, що ДПІ у м. Чернігові дедалі більше уваги приділяє виховній і роз’яснювальній роботі серед молоді. Студентам Чернігівського національного технологічного університету у ході проведення відкритої лекції податківці роз’яснювали, як правильно будувати стосунки із державою, використовувати свої права та виконувати обов’язки.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини